سلام ، چند روز پيش مي خواستم مطلبي رو تو سايت بالاترين بذارم ولي به خاطر اينكه عضويت آن بسته شده بود نتونستم اين كارو بكنم به فكر اين كار افتادم.
شما مي توانيد پيام هاي خود را مستقيما با استفاده از ايميل بر روي اين وبلاگ بگذاريد . روش كار خيلي ساده است ،پيام هاي خود را به اين آدرس alirezairf.social@blogger.com ميل كنيد.
فقط به مباني اخلاقي خود و ديگران احترام بگذاريد



۱۳۸۹ دی ۲۵, شنبه

News from VOA in Persian

مهم ترين خبرها

تصاويراينترنتی اعتراض های تونس خاطره ندا در اعتراض های ايران را زنده کرد

گاردين زير عنوان "ناآرامی تونس زنگ خطری برای منطقه" می نويسد صدای ناآرامی های عظيم وبی سابقه تونس در تمامی جهان عرب طنين انداخته است وهمگی شاهدند که چگونه يکی از سرکوب ترين رژيم های منطقه در مقابل قدرت مردم مجبور به دادن امتيازهائی گسترده می شود.

يک مفسر مصری در پيامی توئيتری نوشت تمامی رهبران عرب با نگرانی به تونس چشم دوخته اند.

هيجان در جهان عرب را شبکه تلويزيونی الجزيره، که آزادترين و پوياترين کانال تلويزيونی درمنطقه محسوب می شود، همراه با پخش تصاويری از برخورد تونسی ها با نيروهای امنيتی منعکس می کرد.

درهمين حال توئيتر، فيس بوک و بلاگ ها سانسور دولتی را خنثی کرده بودند.

تصاوير تلفن های دستی از خونريزی ناشی از تيراندازی به يکی از معترضين تونسی برای اعراب يادآور ندا آقا سلطان زن جوان ايرانی بود که در جريان اعتراض های پس از انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری ايران در سال ۲۰۰۹ در تهران کشته شد.

لس انجلس تايمز زير عنوان "سبکه های اجتماعی منبع اصلی اخبار مربوط به اعتراض ها در تونس" می نويسد معترضين درتونس برای تدارکات و گزارش وقايع از بلاگ ها، فيس بوک، توئيتر، اسناد ويکی ليکس، يوتيوب، و متدهای ديگراستفاده می کنند.

اينترنت به رغم سانسور شديد توسط دولت به بزرگترين منبع خبری درباره اعتراض هائی مبدل شده بود که خود معترضين تهيه کننده آنها بودند.

با توجه به ماهيت اينترنت، اطلاعاتی که در باره اعتراض ها پخش می شد با طيف گسترده ای از تبليغات و واقعيات همراه بود.

بيش از ۳۰۰۰ ويديو زير عنوان Sidi Bouzid روی يوتيوب رفت که معرف نام شهرمحل  برگزاری بسياری از اعتراض هاست. اين شهردر عين حال صحنه خود سوزی محمد بوعزيز جوان ۲۹ ساله ای بود که پس از تصرف دکه بدون جوازش توسط پليس بيکار شده بود. 

گزارش: تغییر رییس جمهوری تونس و امیدواری های مردم

یک روز پس از اعتراضات گسترده و شورش هایی که رییس جمهوری تونس را سرنگون کرد، مردم برای دیدن خسارات و هضم رویدادهای تاریخی خیابان ها را پر کردند. پلیس ضد شورش و تانک های ارتش با نیروی کامل حضور داشتند و هلیکوپترها در آسمان پرداز می کردند.

در حالی که ورود بیشتر تونسی ها به خیابان حبیب بورقیبه - صحنه تظاهرات انبوه و شورش های روز جمعه - ممنوع بود، اما خیابان های دیگر بر روی ترافیک و عابران باز است.

اشیای سوخته پیاده روها را پوشانده است. شورشیان ایستگاه اصلی ترن را به آتش کشیده و بسیاری از فروشگاه ها را غارت کردند. زنی به نام «باسما موسی»، که حدود ۵۰ سال دارد و برای دیدن خسارات به خیابان آمده بود گفت:

**** او متاسف است که تونس را در چنین وضعیتی می بیند. اما از این که تونسی ها توانستند زین العابدین بن علی را سرنگون کنند، احساس غرور می کند. آنها خسته و فقیر هستند.

شورای قانون اساسی می گوید بن علی، که شام جمعه به عربستان سعودی گریخت، دیگر به قدرت بازنخواهد گشت.

در پایتخت، بسیاری از مردم درباره آینده اختلاف نظر دارند. برخی امیدوار هستند که کشور سرانجام به یک دمو کراسی واقعی که آنها در آرزویش بوده اند تبدیل شود. دیگران از آن بیم دارند که رژیم دیکتاتوری دیگری قدرت را در دست بگیرد.

انور فریکا، صاحب ۵۳ ساله یک مغازه، آخرین تغییر قدرت در سال ۱۹۸۷ را به یاد می آورد. در آن زمان حبیب بورقیبه رهبر دیرینه تونس از مقامش برکنار شد و بن علی جایش را گرفت:

**** فریکا می گوید در آن زمان بن علی قول تغییر داد، اما هرگز چنین نشد. در حال حاضر اعتماد زیادی به احزاب سیاسی تونس ندارد. اما فکر می کند با گذشت زمان آنها خواهند آموخت دموکراسی چه معنایی دارد. او از این که پلیس و نیروهای نظامی برای حفظ نظم در خیابان ها مستقر شده اند خوشنود است.

اما، مروان گارا، ۲۷ ساله، بدبین تر است:

*** او می گوید معترضین انقلاب کرده اند و آزادی می خواهند. حالا پلیس را در خیابان ها می بینند و این ، آن آزادی که آنها می خواستند نیست.

کاهش محدودیت های مسافرتی آمریکاییان به کوبا

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا محدودیت های سفر به کوبا را کاهش داده است تا گروه های مذهبی و دانشجویان بتوانند به آن کشور سفر کنند.

کاخ سفید روز جمعه گفت تقویت تماس های «مردم با مردم» از طریق افزایش مبادلات دانشگاهی، فرهنگی و مذهبی و حمایت از جامعه مدنی در کوبا از جمله هدف های این اقدام است.

همچنین قصد این است که جریان اطلاعات آزاد به مردم کوبا و دریافت اطلاعات از آنها، تقویت شود و کوبایی ها امکان پیدا کنند استقلال عمل بیشتری در برابر مقام های کشور به دست آورند.

افزون بر این، تغییرات به هر آمریکایی اجازه می دهد هر سه ماه یک بار بالغ بر ۵۰۰ دلار برای شهروندان کوبا، که بخشی از دولت یا حزب کمونیست نیستند، بفرستد.

همچنین به شرکت های هواپیمایی بین المللی آمریکا اجازه داده خواهد شد سرویس های دربست به کوبا پیشنهاد کنند.

در حال حاضر فقط فرودگاه های لس آنجلس، میامی و نیویورک می توانند به هواپیماهای دربست مجاز از کوبا اجازه فرود بدهند.

ایلنا روس- لتینن، نماینده آمریکایی کوبایی تبار مجلس نمایندگان آمریکا با تغییرات در مقررات مربوط به کوبا، که قرار است ظرف دو هفته به اجرا درآید، مخالفت کرده است و می گوید کاهش محدودیت ها نه به تقویت فضای طرفدار دموکراسی در کوبا کمک خواهد کرد و نه موجب افزایش احترام به حقوق بشر خواهد شد. او بر این عقیده است که تغییرات به مردم کوبا در رها ساختن خود از «ظلم و بیدادی» که آنها را در بر گرفته است کمک نخواهد کرد.

مقام های دولت کوبا در هاوانا هنوز درباره تغییرات پیشنهادی کاخ سفید اظهار نظر نکرده اند.

در سال ۲۰۰۹، پرزیدنت اوباما محدودیت های مسافرت و انتقال پول برای آمریکاییان کوبایی تبار را کاهش داد، اما تحریم دیرینه آمریکا علیه کوبا را حفظ کرد. وی گفت گام بعدی را کوبا باید بر دارد.

پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان تصادف هند

مان موهان سینگ، نخست وزیر هند اعلام کرده است به بستگان ۱۰۲ زائری که روز جمعه در ایالت کرالا در جنوب کشور کشته شدند، غرامت پرداخت خواهد شد.

آقای سینگ روز شنبه به خانواده های سوگوار تسلیت گفت و اظهار داشت هر کدام از آنها نزدیک به ۲۲۰۰ دلار دریافت خواهند کرد. وی گفت کسانی که زخمی شده اند نیز غرامت دریافت خواهند کرد.

تلفات روز جمعه و زمانی پیش آمد که خودرو گروهی از زائران با گروهی از مومنین که از یک فستیوال مذهبی در یک زیارتگاه دورافتاده باز می گشتند برخورد کرد.

رییس پارلمان تونس به عنوان کفیل ریاست جمهوری سوگند یاد کرد

پایتخت تونس، در حالی که رییس جمهور موقت قدرت را در پی برکناری زین العابدین علی رییس جمهور در یک قیام عمومی در دست می گیرد، متشنج است.

گزارش ها حاکی است روز شنبه تیراندازی های پراکنده در شهر روی داد و این در حالی است که نیروهای پلیس و تانک های ارتش در پایتخت گشت می زنند و صدها سرباز خیابان های شهر را که در پی آشوب و چپاول شبانه از خرده ریز و آوار پوشیده شده است، زیر نظر گرفته اند.

شب هنگام، آشوبگران ایستگاه اصلی ترن در تونس را به آتش کشیدند و فروشگاه ها را غارت کردند.

زین العابدین بی علی به دنبال هفته ها تظاهرات خیابانی و آشوب ناشی از خشم مردم از نبود شغل و فساد رسمی، به عربستان سعودی گریخت. در خشونت ها دست کم ۲۳ تن کشته شدند.

شورای قانون اساسی تونس روز شنبه رای داد که خروج بن علی دائمی است، و فوآد مبزع رییس پارلمان به عنوان رهبر موقت حکومت خواهد کرد.

او روز شنبه مراسم تحلیف به جای آورد و گفت از محمد قنوشی نخست وزیر درخواست کرده است یک دولت وحدت تشکیل دهد.

به گفته شورا رهبر جدید ۶۰ روز فرصت دارد انتخابات ریاست جمهوری جدیدی برگزار کند.

محمد قنوشی در آغاز، پیش از آن که روشن شود بن علی باز نخواهد گشت، گفت او مقام ریاست جمهوری را بر عهده می گیرد.

بن علی برای ۲۳ سال رییس جمهور تونس بود. برکناری او با شادی فعالان در مصر روبرو شد. آنها با حسنی مبارک، رییس جمهور دیرینه کشور مخالف هستند و امیدوارند شورش در تونس الهام بخش دگرگونی مشابهی در مصر شود.

اتحادیه عرب، که مرکز آن در قاهره قرار دارد، روز شنبه در بیانیه ای نیروهای سیاسی تونس را به یکپارچگی برای حفظ صلح فراخواند.

شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا می گوید رییس پارلمان تونس را به عنوان رهبر جدید به رسمیت می شناسد.

در فرانسه، نیکولای سارکوزی رییس جمهوری حمایت خود را از روند دموکراتیک در تونس ابراز داشت.

در این میان، مقام ها می گویند در آتش سوزی که روز شنبه در زندان شهر ییلاقی موناستیر روی داد ۴۲ زندانی جان سپردند. گزارش خبرگزاری رویترز حاکی است همچنین برخی از زندانیان نیز از زندان گریخته اند.

پرزیدنت اوباما: دو حزب سیاسی آمریکا باید با هم کار کنند

رییس جمهوری آمریکا عهد کرده است برای برخورد با چالش هایی که در برابر کشور قرار دارد با اعضای هر دو حزب کار کند.

پرزیدنت اوباما روز شنبه در سخنرانی رادیویی هفتگی خود درباره تیراندازی به گابریل گیفوردز، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، و چندین نفر دیگر در آریزونا به اظهار نظر پرداخت و گفت کشور باید برای ایجاد شغل، به وجود آوردن یک اقتصاد نیرومند و رقابتی تر، ساماندهی بودجه و کاهش کسری با سرعت بیشتری حرکت کند.

رییس جمهوری گفت دو حزب باید با هم کار کنند، زیرا «ما پیش از آن که جمهوری خواه یا دموکرات باشیم، آمریکایی هستیم.»

آقای اوباما افزود واشنگتن می تواند به شایستگی با چالش هایی که انتخاب او و اعضای کنگره در انتخابات به وجود آورده، رو به رو شود.

کشته شدن ۱۷ نفر در کراچی

موج جدیدی از خشونت مرگبار کراچی مرکز بازرگانی پاکستان را فرا گرفته است.

مقام های شهری روز شنبه مردان مسلح ناشناس را مسئول مرگ ۱۷ تن، از جمله یک خبرنگار تلویزیون، در سه روز گذشته دانستند.

کراچی، در جنوب پاکستان، از دیرباز با خشونت های سیاسی و قومی دست به گریبان بوده و تنش های رو به گسترش بین دو حزب سیاسی اصلی، جنبش قومی متحده و حزب ناسیونال عوامی، بر آن دامن زده است.

روز شنبه همچنین مقام های پاکستان گفتند مردان مسلح به سوی دست کم ۱۸ کامیون حامل نفت برای سربازان آمریکا و ناتو در افغانستان آتش گشودند.

به گفته آنها در این حمله که در استان بلوچستان روی داد دست کم یک نفر زخمی شد. ستیزه گران اسلامی به حملات گذشته به نفتکش هایی که بین افغانستان و پاکستان حرکت می کنند ارتباط داده می شوند.

در ماه نوامبر، ستیزه گران مسئول آتش زدن چندین نفتکش شناخته شدند.

گزارش: قدرتهای عمده جهان دعوت ايران را برای بازديد تأسيسات اتمی رد کردند

جمهوری اسلامی ايران اخيراً از گروهی از کشورها دعوت کرد در روز های پانزدهم و شانزدهم ماه جاری از تاسيسات هسته ای ايران بازديد کنند. ديپلماتها می گويند چين، روسيه و اتحاديه اروپا در بازديدهای روزهای شنبه و يکشنبه شرکت نکرده اند. آمريکا نيز دعوت نشده بود. اما دست کم الجزيره، کوبا، مصر، سوريه و ونزوئلا دعوت ايران را پذيرفته اند.

جفری يانگ از صدای آمريکا در گفتگو با چند تن از تحليل گران در واشنگتن نظر آن ها را در خصوص انگيزه های ايران جويا شد.

بسياری از ناظران اين پيشنهاد ايران را رد کرده و می گويند ايران هرگز آن بخش هايی را که به برنامه احتمالی توليد سلاح های هسته ای مربوط می شود در معرض ديد قرار نخواهد داد. با اين حال به گفته تحليل گران ايران بر اين باور است که از اين بازديد بهره خواهد برد.

ايران برای برنامه های هسته ای خود همواره تحت انتقاد شديد قرار داشته است. گرچه ايران اصرار دارد فعاليت های هسته ای اش برای توليد برق بوده ، اما بسياری از کشورها ، تهران را متهم می کنند که عملاً به دنبال توليد سلاح های هسته ای است. سوظن ها نسبت به صلح آميز بودن برنامه های هسته ای ايران زمانی شدت گرفت که تاسيسات مخفی غنی سازی اورانيوم در نزديکی قم در سپتامبر سال ۲۰۰۹ ميلادی ، برملا شد.

چند هفته قبل ايران از چند کشور جهان دعوت کرد از سايت غنی سازی اورانيوم در اطراف نطنز و همچنين تاسيسات آب سنگين در نزديکی اراک بازديد کنند. مجارستان به عنوان نماينده اتحاديه اروپا، روسيه ، چين و دو کشور از گروه پنج بعلاه يک از جمله کشورهايی بودند که از آن ها برای بازديد در روزهای پانزدهم و شانزدهم ژانويه سال جاری دعوت شده بود. از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد نيز برای اين بازديد دعوت بعمل آمده است.

کاترين اشتون مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپابلافاصله اعلام کرد مجارستان در اين بازديد شرکت نخواهد کرد.

اَلِکس وطن خواه تحليل گر موسسه خاورميانه در واشنگتن می گويد هدف ايران به روشنیاِعمال نفوذ بر روند گفتگوهايی است که در خصوص برنامه های هسته ای ايران برگزار خواهد شد. آقای وطن خواه می گويد: «آن ها می گويند هدف دعوت ازکشورهای مختلف، قبل از دور جديد مذاکرات با کشورهای ۵ + ۱ که قرار است هفته آينده برگزار شود نشان دادن حُسن نيتِ ديپلماتيک ايران است.»

گروه پنج بعلاوه يک به ۵ کشور عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان اطلاق می شود. دور جديد گفتگوهای اين کشورها با ايران بيست و يکم ژانويه و بيست و دوم ماه ژانويه، که برابر اول و دوم بهمن ماه جاری است، در استانبول برگزار خواهد شد.

جوزف سيرين سيونه تحليل گر مسائل هسته ای و مدير بنياد پلاشيرز می گويد: «ايران دو هدف از دعوت خود دارد، اول آنکه ايران می خواهد نشان دهد از انعطاف پذيری برخوردار است. يعنی نشان دهد که برای گفتگو آماده است و دوم اين که ايران می خواهد تاسيسات هسته ای خود را که تاسيسات اصلی هستند به مقامات ارشد کشورها نشان دهد و به آن ها بقبولاند که در استفاده از اين تاسيسات مصمم است و تحت هيچ شرايطی حاضر به از دست دادن آن ها نيست.»

جيمز اَکتون يکی ديگر از کارشناسان امور هسته ای در بنياد کارنگی برای صلح بين المللی متذکر می شود که هدف از اين بازديد تلاشی از سوی ايران است که می خواهد توجه جهانی را از تعهدات بين المللی خود منحرف کند.. آقای اکتون میگويد: «به نظر من هدف ايران از دعوت از يک عده از سفرای خارج اين است که نشان دهد برنامه های هسته ای اش شفاف بوده است. البته اگر بخواهيد برنامه هسته ای خود را شفاف نشان دهيد بايد با آژانس بين المللی انرژی اتمی همکاری کامل و فعالانه داشته باشيد. بنابراين فکر می کنم اين بيشتر يک شيرين کاری تبليغاتی است که به عکس خود بدل شده است.»

جيمز اکتون از موسسه کارنگی می گويد ايران با حذف لندن و واشنگتن ، اشتباه بزرگی مرتکب شد و ادامه می دهد: «فکر می کنم اگر ايران از همه کشورهای عضو ۵ +۱ دعوت می کرد در موقعيت تبليغاتی قوی تری قرار می گرفت. و سپس با افتخار اعلام می کرد که آمريکا و بريتانيا دعوت اين کشور را برای «شفاف سازی» در زمينه برنامه های هسته ای، رد کرده اند. قصور در دعوت از اين کشورها به روشنی جمهوری اسلامی ايران را از وِجهه عمومی که به دنبال آن بود محروم کرد.»

جوزف سيرين سيونه می گويد ايران تنها بر روسيه و چين تاکيد داشت زيرا اين دو عضو گروه ۵ + ۱ در ماه ژوئن سال گذشته به قطعنامه سازمان ملل متحد در اِعمال چهارمين دور از تحريم های جديد عليه تهران رای دادند. تهران فکر می کرد شرکت اين دو کشور در بازديد از تاسيسات هسته ای ايران ممکن است آرای مسکو و پکن را در حمايت از تحريم های بيشتر در آينده تغيير دهد. سيرين سيونه که در سال ۲۰۰۵ برای بازديد از تاسيسات هسته ای در نزديکی اصفهان به ايران سفر کرده است می گويد: «اين بازديد شبيه به نمايش های از قبل طراحی شده بود، يک نمايشی که ما را بردند، چرخاندند و خارج کردند و در تمام مدت دوربين های تلويزيون دولتی فيلمبرداری می کرد. ايران می خواست نشان دهد که با دادن اجازه به کارشناسان برای اين بازديد چقدر شفاف عمل می کند. البته اين نمايش به آنچه بازرسان بايد برای تعيين دقيق ماهيت برنامه های هسته ای ايران انجام دهند هيچ شباهتی نداشت.»

سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه و ديگران گفته اند برای ايجاد شفافيت کامل در زمينه برنامه های هسته ای ايران هيچ جايگزينی برای آژانس بين المللی انرژی اتمی نمی توان يافت.

در همين حال محمدرضا كارشكی معاونت نيروی هوايی ارتش جمهوری اسلامی ايران از توليد انبوه بمب‌های هوشمند با کلاهک دوهزار پوندی خبر داد و آن را از قويترين بمب‌های دنيا دانست. وی گفت جمهوری اسلامی ايران هيچ محدوديتی در بكارگيری اين بمب ها ندارد. به گزارش خبرگزاری فارس، اين مقام ارشد نظامی افزود در نسل سوم اين بمب‌ها كه در دست طراحی و ساخت است، برد آنها بواسطه نصب موتور بر روی بمب به يکصد كيلومتر، خواهد رسيد.

اما در خبرهای ديگر طی هفته ای که گذشت گزارش هايی منتشر شد مبنی بر اينکه سازمان های اطلاعاتی آمريکا معتقدند رهبران ايران هنوز تصميم قطعی برای توليد سلاح اتمی نگرفته اند. ديويد آلبرايت کارشناس تسليحات اتمی می گويد فشارهايی که طی ماه های اخير بر ايران وارد شده روند غنی سازی اورانيوم را کند کرده است اما با اين وجود، ايران ظرف شش ماه تا يک سال، امکان توليد سلاح هسته ای را دارد.

ديويد آلبرايت می گويد طی ماه های اخير تحريم های اعمال شده عليه جمهوری اسلامی به همراه عواملی همچون عدم توان فنی متخصصان ايرانی و حمله سايبری به سيستم کامپيوتری تاسيسات اتمی ايران باعث کندی روند غنی سازی اورانيوم در ايران شده است.

آقای آلبرايت که روز پنجشنبه در مرکز تحقيقاتی وودرو ويلسون در واشنگتن سخن می گفت تاکيد کرد ايران برای ادامه برنامه اتمی خود محتاج ديگر کشورهاست و به همين علت تحريم های عليه جمهوری اسلامی موثر واقع شده است. اين کارشناس اتمی می گويد: «برنامه اتمی ايران بومی نيست و ايران نمی تواند مواد و لوازم کليدی اوليه را خودش توليد کند تا مستقلا به ساختن سانتريفيوژهای گازی بپردازد. به همين علت تحريم ها همراه با محدوديت های تجاری، دسترسی ايران به اين مواد کليدی را دشوار کرده است.»

ديويد آلبرايت می گويد در خصوص تحريم ها چالش کنونی شرکت های چينی هستند که به عنوان واسطه، مواد لازمی که از اروپا وارد شده را در اختيار ايران قرار می دهند.

طی سال های اخير، تحقيقات ديويد آلبرايت در خصوص برنامه اتمی ايران مورد توجه مقام های آمريکايی قرار گرفته است آقای آلبرايت می گويد بر اساس تحقيقاتش، به نظر می رسد مواد کليدی مورد نياز برای توليد سانترفيوژهای موسوم به پی يک در حال اتمام باشد و ايران برای خريد مواد لازم برای ساخت سانتريفيوژهای پيشرفته تر با مشکل روبروست.

در همين حال آقای آلبرات تاکيد می کند با وجود مشکل تهيه مواد و لوازم اوليه، ايران ممکن است بتواند در حدود هزار دستگاه سانترفيوژ پيشرفته توليد کند که بيش از پنج برابر ظرفيت غنی سازی سانتريفيوژهای پی يک را خواهد داشت و اين امر امکان توليد سريع بمب اتم را فراهم خواهد کرد.

آقای آلبرايت می گويد: «اگر ايران بخواهد به سرعت به بمب اتم دست يابد، می تواند ظرف يک سال بمب توليد کند. ايران اکنون توان توليد بمب اتم را دارد ولی عوامل ديگری مانع از چنين اقدامی می شود. ايران می داند که مثلا اگر در تاسيسات نطنز به توليد بمب اتم بپردازد، اين تاسيسات هدف حمله نظامی قرار خواهد گرفت.»

ديويد آلبرايت توضيح می دهد که اگر ايران بخواهد ظرف شش ماه تا يک سال به سلاح اتمی دست يابد بايد از تاسيسات مخفيانه خود بهره گيرد. وی تاکيد می کند هرچند مقام های ايرانی تصميم قطعی برای توليد بمب هسته ای نگرفته اند اما در جهت دستيابی به سلاح اتمی حرکت می کنند.

در خبرهای ديگر نيويورک تايمز از تلاش گروه حماس در جلوگيری از حمله ها ی موشکی گروه های تندرو فلسطينی از نوار غزه به خاک اسرائيل خبر داده و می نويسد حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد با تقويت نيروها درمرز با اسرائيل تلاش می کند مانع از آن شود که گروه ها ی ستيزه جوی کوچک فلسطينی با موشک خاک اسرائيل را هدف قرار دهند و اين نشانه نگرانی حماس از احتمال حمله گسترده نظامی اسرائيل به غزه در پی موشک پرانی های هفته های اخير است.به نوشته اين روزنامه محمود زهار از رهبران حماس به گروه های کوچک فلسطينی از جمله جهاد اسلامی و کميته مقاومت خلق هشدار داده است از حمله به خاک اسرائيل خودداری ورزند. نيويورک تايمز می افزايد مقام ها ی بلند پايه مصری در ديدار بارهبران حماس به آنها هشدار داده اند خطر حمله نظامی اسرائيل به غزه در صورت ادامه موشک پرانی ها جدی است.

آخرين روز رفراندوم تاريخی سودان

مردم جنوب سودان برای آخرين روز به پای صندوق های رای می روند تا درهمه پرسی تاريخی داير برتعيين سرنوشت اين سرزمين نظر خودرا اعلام کنند.

اين منطقه که به اندازه کشور فرانسه مساحت دارد ممکن است با اين همه پرسی از سودان جدا شود و به صورت کشور مستقلی درآيد.

يک مقام جنبش آزادی بخش جنوب سودان، حزب حاکم در جنوب، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت تا کنون ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار نفر يعنی بيش از ۶۰ درصد افراد برخوردار از حق رای در جنوب که حد نصاب مورد نياز بود رای خودرا به صندوق ها ريخته اند.

از مجموع ۸ ميليون و ۷۰۰ هزار نفر مردم جنوب سودان تنها ۱۵ درصد سواد خواندن و نوشتن دارند دو نوع برگه رای در حوزه ها در اختيار رای دهندگان قرار داده می شود که يکی را ی جدائی است وديگری رای وحدت با سودان.

درجنگ ميان جدائی خواهان جنوب با دولت مرکزی سودان طی دو دهه، نزديک به دوميليون نفر کشته شدند.و درسال ۲۰۰۵ با توافق پيرامون به همه پرسی گذاشتن سرنوشت جنوب، جنگ داخلی پايان يافت.

پاتریک آکی: بازرسان دادگاه بین المللی جنایات جنگی وارد ساحل عاج خواهند شد

یکی از وزاری کابینۀ آلاسان اوتارا نخست وزیر پیشین ساحل عاج می گوید دادگاه بین المللی جنایات جنگی به جنایات مرتکب شده پس از مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در آن کشور رسیدگی خواهد کرد.

جامعه بین المللی آقای اوتارا را ريیس جمهوری مشروع ساحل عاج می داند اما لارن باگبو از استعفا از مقام ریاست جمهوری خودداری کرده است.

پاتریک آکی وزیر توسعه زیربنایی در کابینه آقای اوتارا به خبرنگار صدای آمریکا گفت بازرسان دادگاه بین المللی جنایات جنگی ظرف چند هفته آینده وارد ساحل عاج خواهند شد. او همچنین از نقش نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد برای جلوگیری از افزایش خشونت بین هوادارن آقای اوتارا و نیروی های امنیتی وفادار به آقای باگبو، تقدیر کرد.

ریلا اودینگا نخست وزیر کنیا مامور میانجی گری از سوی اتحادیه اروپا برای حل بن بست سیاسی در ساحل عاج با آقای باگبو و اوتارا ملاقات خواهد کرد.

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از جيمی دلشاد (شهردار بورلی هيلز) با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q10@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای شاهين نجفی به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

زنگ ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

پيچ در پيچ
http://peechdarpeech.blogspot.com

روزنگار
http://sigarchi.net/roznegar

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Arabsat/Eurobird 8 (25.5 Deg East)

Downlink Frequency: 11,585 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 27.500 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 175

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 26.5 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,566.63 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 2.22 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ankbut@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر