سلام ، چند روز پيش مي خواستم مطلبي رو تو سايت بالاترين بذارم ولي به خاطر اينكه عضويت آن بسته شده بود نتونستم اين كارو بكنم به فكر اين كار افتادم.
شما مي توانيد پيام هاي خود را مستقيما با استفاده از ايميل بر روي اين وبلاگ بگذاريد . روش كار خيلي ساده است ،پيام هاي خود را به اين آدرس alirezairf.social@blogger.com ميل كنيد.
فقط به مباني اخلاقي خود و ديگران احترام بگذاريد



۱۳۸۹ خرداد ۱۶, یکشنبه

News from VOA in Persian

مهم ترين خبرها

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آماده اسکورت کشتی های امدادی به غزه

یک نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران می گوید سپاه پاسداران آماده اسکورت کشتی های امدادرسانی است که می خواهند به غزه بروند.

خبرگزاری مهر به نقل از نماینده آیت الله خامنه ای همچنین گفت دفاع از مردم غزه وظیفه ایران است.

اسرائیل همواره ایران را به قاچاق سلاح برای رهبران حماس در نوار غزه متهم کرده است. جمهوری اسلامی همواره بر حمایت از حماس تأکید کرده اما حمایت تسلیحاتی از این گروه شبه نظامی فلسطینی را رد کرده است.

مقامات ایران و برخی کشورهای مسلمان دیگر روز شنبه در نشست سازمان کنفرانس اسلامی در جده، در عربستان سعودی ملاقات کردند.

۵۷ کشور شرکت کننده در این کنفرانس خواستار نشست اضطراری برای بررسی حمله اسرائیل در دوشنبه گذشته به ناوگان امدادرسان به غزه شدند که طی آن نه فعال حامی فلسطینی ها کشته شدند.

اکمل الدین احسانقلی، دبیرکل گروه فعالان امدادرسان، خواستار تشکیل هیأتی از کارشناسان حقوقی برای تحقیق درباره واقعه شده است.

پاپ خواستار پایان خونریزی در خاورمیانه شد

پاپ بندیکت شانزدهم در پایان سفر سه روزه خود به قبرس، خواستار «تلاش های فوری و هماهنگ بین المللی» برای حل تنش ها و پایان دادن به خونریزی در خاورمیانه شد.

پاپ روز یکشنبه در مراسم دعا که در نزدیکی نیکوزیا پایتخت قبرس برگزار شد گفت برای مسیحیان ساکن خاورمیانه که به خاطر عقایدشان در رنجند، دعا می کند.

در سندی که روز یکشنبه واتیکان منتشر کرد گفته می شود جامعه بین الملل گرفتاری مسیحیان خاورمیانه را نادیده می گیرد. این سند همچنین گفت درگیری اسرائیل و فلسطینی ها، جنگ عراق و بی ثباتی سیاسی در لبنان موجب شده که هزاران نفر منطقه را ترک کنند.

پاپ بندیکت شانزدهم روز شنبه با دیمیتریس کریستوفیاس، رئیس جمهوری قبرس و جامعه مسیحیان مارونی قبرس ملاقات کرد. او همچنین با شیخ ناظم، رهبر مسلمانان ترک قبرس ملاقات کرد. این ملاقات نمادین در کلیسای صلیب مقدس در منطقه تحت کنترل سازمان ملل متحد که جوامع ترک و یونانی ساکن جزیره قبرس را جدا می کند، صورت گرفت.

اسقف مسیحیان مارونی قبرس، از پاپ خواست به بازگشت مارونی هایی که در بخش شمالی قبرس که در کنترل ترک هاست، کمک کند.

پرزیدنت کریستوفیاس ضمن محکوم کردن حمله سال ۱۹۷۴ ترک ها به شمال قبرس جامعه بین الملل را به فشار به ترکیه برای پایان دادن جداسازی جزیره قبرس ترغیب کرد. اسقف اردتدوکس قبرس نیز ترکیه را به پاکسازی قومی در بخش تحت کنترل ترک ها در جزیره قبرس، متهم کرد.

دیدار پاپ از قبرس تحت الشعاع قتل رهبر کلیسای کاتولیک در روز پنجشنبه در ترکیه قرار گرفت. پاپ بندیکت شانزدهم از بخش ترک نشین قبرس دیدار نکرد.

جزیره قبرس به دو بخش یونانی نشین در جنوب و ترک نشین در شمال تقسیم شده است. یونانی های قبرس بخش ترک نشین را به نابود کردن کلیساهای ارتدوکس و یا تبدیل آن ها به مغازه و رستوران متهم می کنند. بخش ترک نشین نیز می گوید یونانی ها مساجد جنوب را ویران کرده اند.

درخواست دبیرکل سازمان ملل متحد برای تشکیل کمیسیون تحقیق درباره حمله اسرائیل به ناوگان دریایی

مقامات اسرائیلی می گویند بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده است که یک کمیسیون چند ملیتی برای تحقیق درباره حمله اسرائیل به کشتی های امدادرسان غزه، تشکیل شود.

به گفته مقامات اسرائیلی آقای بان پیشنهاد کرده است که جفری پالمر، نخست وزیر سابق نیوزیلند در رأس این هیأت قرار بگیرد. کمیسیون تحقیق قرار است متشکل از نمایندگان اسرائیل، ترکیه و آمریکا باشد.

یک بیانیه سازمان ملل متحد در این زمینه حاکی است بان کی مون با دو طرف ترکیه و اسرائیل درباره انجام تحقیقات مذاکره کرده است.

۹ فعال مدافع فلسطینی ها که سوار بر کاروان کشتی های امدادرسان بودند، در حمله دوشنبه گذشته کماندوهای اسرائیلی کشته شدند.

کشتی ماوی مرمره یکی از کشتی های ناوگانی بود که قصد داشتند با شکستن حصر اسرائیل مستقیما خود را به نوار غزه برسانند.

روز شنبه نیروهای اسرائیلی در اقدامی صلح آمیز، کنترل کشتی «راچل کری»، یکی دیگر از کشتی های امدادرسان را به دست گرفتند.

اسرائیل به روند اخراج فعالان امدادرسان مدافع فلسطینی ها که سوار بر کشتی راچل کری بودند ادامه می دهد. روز شنبه نیروهای اسرائیلی این کشتی را تا بندر اشدود بدرقه کردند.

در نشست روز یکشنبه کابینه اسرائیل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این کشور گفت گروهی از فعالان به شکلی که بازرسی امنیتی نشوند سوار بر کشتی ماوی مرمره شدند. او گفت آنان قصد داشتند با سربازان اسرائیلی وارد برخورد خشونت آمیز شوند.

۵ سرباز ناتو در افغانستان کشته شدند

مقامات نظامی می گویند پنج سرباز نیروهای ناتو روز یکشنبه در وقایعی جداگانه در افغانستان کشته شدند.

بنا به گزارش ها در یک تصادف اتومبیل سه سرباز ناتو در جنوب افغانستان کشته شده اند. ناتو همچنین گفت انفجار بمبی دیگر در جنوب افغانستان یک کارگر خدماتی دیگر را به کشتن داده و سرباز سوم در حمله شورشیان به شرق این کشور جان باخته است.

همچنین روز یکشنبه مقامات افغانی می گویند انفجار یک بمب کنار جاده در جنوب کشور یک مأمور پلیس و دو غیر نظامی را کشت.

به گفته مقامات، این بمب موجب انفجار خودروی پلیس و دو اتومبیل غیرنظامی در منطقه پنجاوی در قندهار شد. در این انفجار دست کم سه نفر نیز مجروح شدند.

قندهار کانون آغاز عملیات عمده نظامی دولتی برای خروج طالبان از مخفی گاه هایشان در جنوب افغانستان است. این عملیات قرار است در چند ماه آینده آغاز شود.

از سوی دیگر به گفته نیروهای ناتو، سربازان نیروهای ائتلاف یک فرمانده طالبان و دیگر شورشیان را در استان غربی فراه کشتند.


از صادق خلخالی تا صادق لاریجانی؛ از اعدام تا اعدام

اولین حاکم شرع:

به گفته بسیاری از تحلیلگران مُهر اعدام از بدو تولد جمهوری اسلامی، بر پیشانی این حکومت حک شده است و اعدام بدترین مصداق نقض حقوق بشر در ایران است. این مجازات بنا به اقتضای روزگار، گاهی با عنوان «انقلابی» و زمانی دیگر زیر عنوان اتهام های «جنایی، سیاسی یا اجتماعی»، در مورد سارقین، اوباش، جنایتکاران، قاچاقچیان، زناکاران، فعالان سیاسی، مجرمان صغیر و یا زندانیان سیاسی به اجرا درآمده است.

دو روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷، آنگونه که محمد صادق صادقی گیوی، معروف به آیت الله حاج شیخ صادق خلخالی، اولین حاکم شرع دادگاه های انقلاب در کتاب خاطرات خود می نویسد، اولین اعدام های حکومت اسلامی ایران تحت عنوان اعدام های انقلابی، رقم خورد: «اینجانب، پس از دریافت حکم (قضاوت از طرف آیت الله خمینی)، به محاکمه مجرمین درجه یک پرداختم. اولین کسانی که در دادگاه محاکمه و به جزای عمل خود رسیدند، عبارت بودند از: (نعمت الله) نصیری، رئیس ساواک، (منوچهر) خسروداد، فرمانده هوانیروز، (رضا) ناجی، فرماندار نظامی اصفهان و (مهدی) رحیمی، فرماندار نظامی تهران و رئیس شهربانی کلّ کشور؛ این چهار نفر در شب ۲۴ بهمن ماه ۱۳۵۷، در مدرسه رفاه اعدام شدند و حکم اعدام آنها را اینجانب صادر کردم. آن ها در پشت بام مدرسه رفاه اعدام شدند و این اولین اعدام ما بود.»

صادق خلخالی که با پشیبانی شخص آیت الله خمینی، بنیانگزار جمهوری اسلامی حکم اعدام ایرانیان بسیاری را صادر کرده است می نویسد همه افرادی که در دادگاه های انقلاب محکوم به اعدام شدند، از مصادیق بارز «مفسد فی الارض» بودند و تحت همین عنوان هم اعدام شدند.

شیخ خلخالی در سال های آخر عمرش در مصاحبه با رسانه های داخلی و خارجی بارها گفت در مقام حاکمیت شرع «پانصد و چند نفر از جانیان و سرسپردگان رژیم شاه» را اعدام کرده و از گذشته خود پشیمان نیست. او همچنین آرزو کرد که ای کاش می توانست تعداد بیشتری را اعدام کند. خلخالی پس از انقلاب خاندان پهلوی و بسیاری از مقامات و وابستگان حکومت شاهنشاهی پهلوی را «مفسد فی الارض» نامید و آنان را به اعدام غیابی محکوم کرد و برای ترور آنان در خارج از کشور تلاش کرد. از جمله، در تاریخ ۱۶آذر ۱۳۵۸ شهریار شفیق، فرزند اشرف پهلوی در پاریس ترور شد و ارتشبد غلامعلی اویسی، در ۱۸ بهمن ۱۳۶۲در پاریس به سرنوشتی مشابه دچار شد.

معمای هویدا

 شاخص ترین اعدام انقلابی به ریاست خلخالی، اعدام امیرعباس هویدا باسابقه ترین نخست وزیر حکومت محمدرضا شاه پهلوی است. هویدا در روز ۱۸ فروردین ۵۸ در زندان قصر طی دو جلسه دادگاه ۴۵ دقیقه ای محاکمه و علی رغم تلاش های دولت موقت بازرگان، شتابزده اعدام شد.

دکتر عباس میلانی که در کتابی مفصل تحت عنوان «معمای هویدا»، زندگی او را شرح داده است، به صدای آمریکا می گوید: «اعدام هویدا به گفته خلخالی به دستور شخص خمینی بود که به رغم تلاش دولت آقای بازرگان که سعی داشت دادگاهی استاندارد برای هویدا ترتیب دهد و حتی با وکلایی تماس گرفته بودند که نمایندگی هویدا را برعهده بگیرند، به خلخالی دستور می دهد که به زندان قصر برود و او را محاکمه کند. خلخالی هم برای جلوگیری از درز خبر و جلوگیری از اعمال نفوذ و دخالت دولت موقت درها را از داخل بست و تلفن ها را قطع کرد.»

صدای دکتر عباس ميلانی

اعدام اقلیت ها:

آقای خلخالی در برخورد با گروه های مخالف جمهوری اسلامی مانند گروه های چپگرا در کردستان و برخی ديگر از گروه های قومی ايران که از آنها به عنوان کمونيست ها و جدايی طلبان ياد می کرد، بسیاری را محاکمه، زندانی و اعدام کرد.

احمد رأفت روزنامه نگار ایرانی ساکن ایتالیا، که در تابستان ۱۳۵۸ از طرف روزنامه ای ایتالیایی به ایران سفر کرد، از جمله شاهدان شماری از دادگاه های سرپایی انقلابی و اعدام فعالان سیاسی چپ در کردستان به شمار می رود.

او می گوید در سفری دو هفته ای در مریوان، سقز و در یک پایگاه نظامی در سنندج شاهد برگزاری دادگاه های انقلابی به ریاست صادق خلخالی بوده است: «آن زمان اعدام ها و دادگاه های سرپایی یا صحرایی شروع شده بود. اول در ترکمن صحرا و بعد در کردستان آغاز شلوغی ها بود، بگیر و ببندها آغاز شده بود و در همین رابطه می خواستم با آقای خلخالی که آن موقع حاکم شرع بود مصاحبه کنم.»

صدای احمد رأفت

آقای رأفت می گوید پس از چندین بار مراجعه به دفتر ایشان قرار شد که با چند خبرنگار دیگر در سفر به کردستان با صادق خلخالی همراه شود. این خبرنگار ایرانی ساکن ایتالیا ضمن اشاره به رفتار «رفیق وار و دوستانه» شیخ در طول سفر و هنگام استراحت در قهوه خانه های وسط راه و یک سال و نیم بعد طی سفر او به ایتالیا، مشاهداتش درباره روند برگزاری دادگاه را چنین شرح می دهد: «در پایگاه نظامی سنندج یک میز کوچک که متعلق به معلم کلاس بود را از دبستانی آوردند و گذاشتند وسط پادگان. آقای خلخالی پشت آن نشست. چند نفر از همراهان نزدیکش هم بودند، بعد سه چهار نفر از هموطنان کرد را یکی یکی آوردند و در مجموع، در نیم ساعت همه این افراد محکوم به اعدام شدند. محاکمه به این شکل بود که یک نفر در یکی دو دقیقه اسم و فامیل و نام پدر و شماره شناسنامه و جرم افراد را می خواند. سپس آقای خلخالی از فرد می پرسید که توبه کرده ای یا می خواهی توبه کنی؟ افرادی که من دیدم هیچ یک توبه نکردند بلکه سعی در رد اتهامات خود داشتند که بلافاصله حرفشان قطع و حکم اعدامشان صادر می شد و بعد می بردند در همان پایگاه کمی آنطرف تر و اعدام می کردند. اگر اشتباه نکنم و حافظه یاری کند در مریوان بود که آقای خلخالی خودش تیر خلاص را زد.»

صدای احمد رأفت

هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، اعدام ها را از ۲۲ بهمن ۵۷ تا پس از پایان جنگ ایران و عراق در تابستان۶۷، به سه گروه تقسیم می کند: «دسته اول بلافاصله پس از (پیروزی) انقلاب آغاز شد و شش ماه تا یک سال طول کشید و قربانیان آن وابستگان و مقامات رژیم سابق بودند. موج دوم اعدام مخالفین سیاسی جمهوری اسلامی بود که خود زمانی جزو نیروهای انقلابی بودند. این موج از پاییز ۵۹ آغاز شد و طی دهه ۶۰ ادامه داشت و بخصوص در سال های ۶۰ تا ۶۳ در اوج بود و موج سوم در تابستان ۶۷ بود که زندانیان سیاسی به طور کلی، قربانی یک سری اعدام های صحرایی و بدون دادگاه شدند.»

صدای هادی قائمی

کشتار دهه  ۶۰

آیت الله خلخالی حوالی سال ۱۳۶۰ سرپرست کمیته مبارزه با مواد مخدر شد و در آن زمان بود که موجی از اعدام افرادی به راه افتاد که در قاچاق و توزیع مواد مخدر دست داشتند.

رضا معینی از مدیران ارشد گزارشگران بدون مرز در پاریس می گوید: «بطور مشخص پس از ۳۰ خرداد، یا آنگونه که می گویند «کودتای ۳۰ خرداد سال۶۰ » تعداد زیادی از فعالین سیاسی سازمان های مختلف بازداشت و زندانی شدند. پیش از آن اولین سری اعدام ها در ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه انجام شد که تعدادی از زندانیانی که از قبل در زندان بودند، اعدام شدند. بعد این روند بدون هیچگونه نظارت قانونی ادامه پیدا کرد. مثلا در تهران، دادستانی انقلاب مرکز تحت ریاست اسدالله لاجوردی، مجموعه اقداماتی را انجام می داد و همزمان با اعتراضات خیابانی، فتواهایی هم صادر می شد از جمله آن که اگر در خیابان محاربی را بگیرند اعدام می کنند. اگر اشتباه نکنم در پاییز ۱۳۶۰، پس از تظاهرات ۵ مهر، حتی تعدادی را در خیابان تیرباران کردند. اما در زندان ها حکومت دیگری بود. در اوین خود آقای لاجوردی یا دیگر بازجویان تشخیص می دادند چه کسی اعدام بشود یا نشود و تمامی دادگاه های یک دقیقه ای اوین تحت سیطره لاجوردی بود که با حکم رسمی خمینی در آنجا منصوب شده بود. بعدها که خاطرات بسیاری از نیروهای مختلف جمهوری اسلامی از اصلاح طلبان و محافظه کاران یا هر اسم دیگری که رویشان بگذاریم منتشر شد دیدیم که همه آن ها از اقدامات لاجوردی در اوین مطلع بودند و حتی به آیت الله خمینی هم خبر داده بودند ولی کسی جلویش را نمی گرفت. هیچ رویه ای حکمفرما نبود، چون من خودم هم در آن روزها زندانی بودم شاهد آن بودم که حتی دادگاه هم نبود یا دادگاه های چند دقیقه ای بود. می گرفتند و می بردند پشت بند ۴ آن زمان در زندان اوین و اعدام می کردند.»

صدای رضا معینی

اسدالله لاجوردی رئیس پیشین زندان اوین و دادستان انقلاب در دهه ۶۰، از اعضای شورای مرکزی جمعیت موتلفه اسلامی بود. او در اول شهریور ۱۳۷۷ در محل کسب خود در بازار تهران ترور شد. گفته می شود سازمان مجاهدین خلق مسئول این ترور بوده است.

 

عامل کشتار؛ سیستم یا افراد؟

رضا معینی در ادامه نظام سیاسی حاکم را عامل کشتن افراد می داند: «بدون شک لاجوردی و بعدا جوخه های مرگ در سال ۶۷ کسانی مثل (مرتضی) اشراقی، (حسینعلی) نیری، (مصطفی) پورمحمدی مجموعه دست اندرکارانی بودند که با حکم آیت الله خمینی حاکم شرع شده بودند و وظیفه شان را انجام می دادند. کشتن افراد در اصل مسئولیت نظام است و نه افراد.»

صدای رضا معینی

در تابستان ۱۳۶۷ عده بسیاری از زندانیان سیاسی در زندان های جمهوری اسلامی اعدام شدند. به طور کلی اتهام زندانیان، همکاری با سازمان های مخالف بویژه سازمان مجاهدین خلق و همچین طیف های گروه های چپ و کمونیست بود که به حکم آیت الله خمینی اعدام شدند. آن زمان آیت الله منتظری طی نامه ای به خمینی به این حکم اعتراض کرد. گروهی از فعالان سیاسی این اعدام ها را ادامه کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۰ می دانند که به دلیل فشارهای بین المللی متوقف شده بود.

درباره شمار قربانیان تابستان ۶۷ آمار دقیقی وجود ندارد. آیت الله حسینعلی منتظری در این خصوص رقم حدود ۳۵۰۰ نفر را ذکر کرده است و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، فعالان سیاسی و پژوهشگران از جمله هادی قائمی با توجه به پنهانکاری جمهوری اسلامی در این زمینه و عدم وجود سازمانی غیردولتی برای تحقیق در این زمینه، ارائه رقم دقیق بخصوص درباره تابستان ۶۷ وجود ندارد اما آقای قائمی می گوید: «شک و تردیدی ندارم که طی دهه ۶۰ بین ۸ تا ۱۰ هزار نفر در ایران اعدام شده اند.»

گورستان دسته جمعی خاوران، تنها نشان نمادین بقایای افرادی است که در سال ۶۷ اعدام شدند. آنگونه که رضا معینی می گوید، طبق تعاریف بین المللی، بخش عمده ای از اعدام های دهه ۶۰ در تاریخ قضایی جمهوری اسلامی را ناپدیدشدگان به مفهوم قضایی آن، تشکیل می دهند: چرا که اعدام ها غیرقضایی بود و حتی با همان سیستم قضایی ناقص، غیرانسانی و غیرحقوق بشری حاکم بر ایران تطابق نداشت. هستند کسانی که چه در اوایل دهه ۶۰ و چه ۶۷، خانواده هایشان از چگونگی مرگ و حتی مکان دفن آنان اطلاعی ندارند و ناپدید شده محسوب می شوند.»

صادق خلخالی، پس از سه دوره نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و نمایندگی تهران در مجلس خبرگان رهبری، با مرگ آیت الله خمینی در سال ۶۸، منزوی شد. او در سال های پایان عمرش تدریس درحوزه های علوم دینی در قم را پیشه کرد دست آخر در آذر ۱۳۸۲ بر اثر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و پارکینسون درگذشت.

او که بدترین مرگ را، مرگ در بستر می دانست و در جایی از کتاب خاطراتش مرگ شاه در بستر بیماری را «در ذلت» توصیف کرده و نوشته است دلش می خواست شاه در نبرد کشته می شد و نه در ذلت، خود در بستر بیماری درگذشت.

خلخالی در خاطراتش تنها به سهم خود از کشتار مردم و پشتیبانی و دستور مستقیم آیت الله خمینی اشاره دارد اما بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی «سکوت ایرانیان و جامعه بین الملل» در برابر موج گسترده اعدام ها را عامل دیگری برای تداوم این اعدام ها می دانند. در نخستین سال های پس از انقلاب، اسامی اعدام شدگان در رسانه های جمهوری اسلامی منتشر می شد ولی به تدریج اجرای احکام اعدام به خفا رفت تا جایی که از خانواده های قربانیان تعهد کتبی می گرفتند تا خبر اعدام عزیزانشان را منتشر نکنند. علاوه بر این حق برگزاری مراسم سوگواری نیز از آنان سلب شد. الگویی که در مورد قربانیان خشونت های خیابانی وقایع پس از انتخابات سال گذشته و جان باختگان زیر شکنجه در زندان ها در سال ۱۳۸۸ نیز به اجرا در آمد.

در بخش بعدی این گزارش، از جمله به سکوت جامعه درقبال اعدام ها در زندان های ایران و شباهت ها و تفاوت های آن زمان با تحولات امروز پرداخته می شود.

حامد کرزی دستور بررسی پرونده زندانیان مرتبط با طالبان را صادر کرد

رئیس جمهوری افغانستان فرمان مرور پرونده های زندانیان مرتبط با طالبان و دیگر گروه های شبه نظامی را صادر کرده است.

مرور این پرونده ها اولین گام حامد کرزی در جهت پاسخگویی به خواسته های مطرح شده در شورای صلحی است که هفته گذشته با هدف پایان دادن به جنگ تقریبا ۹ ساله در افغانستان، برگزار شد.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد کمیته بررسی پرونده ها متشکل از مقاماتی از دادگاه عالی، کمیسیون آشتی دولتی، وزارت دادگستری و دیگر نهادهای قضایی خواهد بود.

هفته گذشته حدود ۱۶۰۰ هیأت در جرگه صلح سه روزه در کابل شرکت کردند.

قطعنامه نهایی شورای صلح خواستار آزادی زندانیانی می شود که بدون دلایل کافی از سوی نهادهای افغانی یا نیروهای خارجی بازداشت شده اند.

این قطعنامه همچنین خواستار تشکیل کمیسیونی می شود که تلاش ها برای مذاکرات با طالبان را رهبری کند.

طالبان اعلام کرده اند تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان باشند، از شرکت در مذاکرات صلح پرهیز می کنند.

قطعنامه جرگه صلح می گوید شورشیانی که می خواهند در روند صلح مشارکت کنند باید روابط خود با القاعده و دیگر گروه های تروریستی را قطع کنند و هر ستیزه گری که وارد روند صلح شود باید از فهرست سیاه سازمان ملل متحد خارج شود.

تلاش ها برای مهار نشت نفت در خلیج مکزیک ادامه دارد

به دنبال موفقیت نسبی مهندسان در انتقال نفت نشتی در خلیج مکزیک به درون یک کشتی، تلاش ها برای جمع آوری نفت ادامه دارد.

دریاسالار تاد الن، رئیس عملیات واکنش به نشت نفت در آمریکا گفته است سرپوشی که بر چاه نشت کننده قرار گرفته می تواند جلوی حدود یک سوم فوران نفت را بگیرد.

همزمان، خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی یک گارد ساحلی از وقفه چند ساعته عملیات طی شب گذشته خبر داد.

مدیر اجرایی شرکت عظیم بریتیش پترولیوم روز یکشنبه در گفت و گو با تلویزیون بریتانیا ابراز امیدواری کرد که این شرکت به زودی بتواند نشت نفت را به حداقل برساند. او می گوید با استقرار سیستم جدید محفظه بندی، چنین هدفی تا پایان هفته جاری میسر خواهد شد.

مقامات رسمی بریتیش پترولیوم می گویند روزانه حدود ۱۹ هزار بشکه نفت به درون آب فوران می کند.

تخمین کل نفت هدر رفته شده از زمان ترکیدن لوله در تاریخ ۲۰ آوریل، متفاوت است.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا می گوید تا زمانی که بریتیش پترولیوم حفر چاه های کمکی را تمام نکند، نشت نفت متوقف نخواهد شد. پیش بینی می شود حفر چاه های جدید کمکی تا ماه اوت آماده شوند.

نشت گسترده نفت در خلیج مکزیک حیات وحش از جمله زندگی پرندگان را به خطر انداخته است و تهدیدی علیه صنعت ماهیگیری منطقه به شمار می رود.

مقامات مالی ۲۰ کشور کوشش های خود را هماهنگ می کنند

وزیران دارایی و روسای بانکهای مرکزی اقتصادهای پیشگام جهان به جلسه خود در کره جنوبی پایان دادند و عهد کردند کوشش های خود را برای ادامه بهبود اقتصادی جهان هماهنگ کنند.
مقامات ۲۰ کشور، معروف به گروه ۲۰، روز شنبه گفتند اقتصاد جهانی دوباره رشد می کند، اما هنوز موانع عمده ای در راه بهبود کامل وجود دارد.
آنها همچنین گفتند می خواهند برای پرهیز از آن نوع رفتار خطرناکی که به بحران بانکی در آمریکا منجر شد، مقررات جدیدی برای نهادهای مالی تدوین شود.
مقامات گفتند برنامه های هزینه ای اضطراری که آنها سال پیش برای مقابله با بحران مالی جهان موافقت کردند کار می کند.
بسیاری از رهبران گفتند اینک زمان آن است که از هزینه ها دور شد و کسری های بودجه زیر کنترل آورده شود. اما گفتند بحران بدهی جای در اروپا بیاد می آورد که قطع سریع هزینه ها ممکن است اقتصاد جهانی را بار دیگر گرفتار رکود کند.
جلسه کره جنوبی زمینه را برای اجلاس سران گروه ۲۰ در کانادا در اواخر ماه جاری آماده می کند.

توافق کشورهای «گروه بیست» پیرامون پیشنهاد صندوق بین المللی پول در مورد مالیات جهانی بر بانک ها

وزرای دارایی «گروه بیست» در دیدار خود در کره جنوبی، در مورد اعمال مالیات بانک های بین المللی به منظور محافظت از این موسسات پولی در برابر بحران های مالی توافق کردند.

نمایندگان کشورهای موسوم به جی – بیست، در مذاکرات دو روزه در پوسان در کره جنوبی، روز شنبه (۵ ژوئن) اعلام کردند به جای اعمال مالیات بر بانک های جهان، در مورد اتخاذ سیاست های جایگزینی به توافق دست یافته اند.

کانادا یکی از معدود کشورهای «گروه بیست» بود که ایده اعمال مالیات بر بانک ها را به چالش کشید و دولتمردان اتاوا، این اقدام را فشار مضاعفی بر موسسات مالی کشور قلمداد کردند که در بحران جهانی مالی عملکرد موفقی داشتند و به کمک دولتی نیازی نداشتند.

ژاپن، برزیل، استرالیا و چین نیز با پیشنهاد صندوق جهانی پول برای پرداخت مالیات از سوی بانک ها مخالف بودند.

رسانه های کانادا تصمیم روز شنبه  وزرای دارایی «گروه بیست» در دیدار کره جنوبی مبنی بر توافق پیرامون عدم اجرای پیشنهاد صندوق بین المللی پول برای اجرای مقررات مالیات در مورد بانک ها را پیروزی برای دولت و به ویژه جیم فلاهرتی، وزیر دارایی فدرال کانادا قلمداد کرده اند.

سی بی سی، تلویزیون دولتی کانادا گزارش داده است طرح صندوق بین المللی پول در مورد مالیات بانک ها از حمایت ایالات متحده  و بسیاری از کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا برخوردار بود.  

استفان هارپر، نخست وزیر دولت فدرال کانادا در آستانه میزبانی اواخر ماه جاری اجلاس «گروه بیست» و اجلاس «گروه هشت» در کشورش، هفته گذشته برای رایزنی در مورد مسئله مالیات بانک ها، با همتاهای بریتانیایی و فرانسوی خود به اروپا سفر کرد اما برای متقاعد کردن رهبران این کشورها به حمایت از ایده خود ناکام ماند.

رسانه های کانادا به نقل از نخست وزیر این کشور اعلام کردند با توجه به ثبات و توان نسبی بانک های کانادا، اعمال مالیات بانک های جهانی بر موسسات مالی این کشور ضرورتی نخواهد داشت.

کانادا پیشنهاد کرده است به جای پرداخت مالیات، باید مقررات و کنترل بیشتری برسرمایه گذاری های با ریسک بالا بر بانک ها  و موسسات مالی اعمال شود تا کمک های مالی برای نجات بانک ها از ورشکستگی در بسیاری از کشورها ی جهان، بر شهروندان مالیات دهنده این کشورها فشار مضاعف وارد نکند.

وزیر دارایی دولت فدرال به اختلاف نظر عمیق در مورد  این ایده  اذعان کرده و گفته است بیشتر کشورهای موسوم به «گروه بیست» از ایده مالیات بانک ها حمایت نمی کنند.

یک مقام عراقی: سربازان ایرانی وارد شمال عراق شدند

یک مقام ارشد در منطقه خود مختار کردستان عراق می گوید سربازان ایران در تعقیب شورشیان مظنون کرد وارد عراق شده اند.
بگفته او، سربازان روز پنجشنبه از مرز گذشتند، و روز شنبه بیش از ۳۰ نفر از آنها هنوز در شمال عراق بودند.
مقام منطقه خود مختار کردستان عراق می گوید این حمله در پی زدوخوردهای اخیر بین نیروهای امنیتی ایران و جنگجویان «حزب زندگی آزاد کردستان»، یا پژاک، صورت گرفت.
جمهوری اسلامی پژاک را متهم کرده است که از شمال عراق بعنوان پایگاهی برای حملات مرزی به ایران استفاده می کند.
ایران و ایالات متحده آمریکا پژاک را یک گروه تروریستی تلقی می کنند. در ماه مه تهران اعلام کرد چهار فعال مرد را که به پژاک تعلق داشتند اعدام کرده است.

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

بهنام ناطقی
http://emshabtv.blogspot.com

بلاگ دونی
http://blogdooni.blogspot.com

ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Arabsat/Eurobird 8 (25.5 Deg East)

Downlink Frequency: 11,662 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 27.500 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 175

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,226 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 16.3 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,242 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 3.7 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 20.4 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,545.3 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 5.7357441 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 3

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ankbut@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر