سلام ، چند روز پيش مي خواستم مطلبي رو تو سايت بالاترين بذارم ولي به خاطر اينكه عضويت آن بسته شده بود نتونستم اين كارو بكنم به فكر اين كار افتادم.
شما مي توانيد پيام هاي خود را مستقيما با استفاده از ايميل بر روي اين وبلاگ بگذاريد . روش كار خيلي ساده است ،پيام هاي خود را به اين آدرس alirezairf.social@blogger.com ميل كنيد.
فقط به مباني اخلاقي خود و ديگران احترام بگذاريد



۱۳۸۹ اسفند ۲, دوشنبه

News from VOA in Persian

مهم ترين خبرها

شعله های آتش در طرابلس و شلیک گلوله به معترضان در طرابلس

گزارش ها از لیبی حاکی است که حاکمیت ۴۰ ساله معمر قذافی بر اثر تشدید و ادامه قیام مردمی دچار تزلزل شده است.

شاهدان در طرابلس، پایتخت لیبی می گویند «کمیته مردم» یا همان پارلمان، از جمله ساختمان های دولتی است که در جریان درگیری میان نیروهای امنیتی و حامیان دولت با فعالان مخالف و اپوزیسیون، در روز دوشنبه به آتش کشیده شدند. گزارش ها از طرابلس حاکی است که چندین ساختمان در این شهر در شعله های آتش می سوزد و تحرکات مردم معترض ساعت به ساعت افزایش می یابد همچنین گزارش ها حاکی از شلیک گلوله در طرابلس در روز دوشنبه است.

روز دوشنبه فدراسیون بین المللی حقوق بشر مستقر در پاریس، اعلام کرد که دست کم ۹ شهر لیبی از جمله بنغازی، سرت و مصراته در اختیار تظاهرکنندگان معترض قرار گرفته است.
شامگاه یکشنبه هنگامی که تظاهرکنندگان سعی کردند کنترل پایتخت را از وفاداران به قذافی بگیرند، دو طرف با هم درگیر شده بودند.

سیف الاسلام، پسر سرهنگ قذافی، شامگاه یکشنبه در سخنانی که از تلویزیون دولتی لیبی پخش شد اعلام کرد که پدرش با حمایت نظامیان همچنان در سمت خود باقی است و با ناآرامی ها مقابله می کند. این جدی ترین اعتراض های مردمی در لیبی از سال ۱۹۶۹ تاکنون است که معمر قذافی با کودتا قدرت در لیبی را در دست گرفت. سیف الاسلام قذافی همچنین گفت که دولت برای ماندن در قدرت، تا «آخرین مرد، آخرین زن و آخرین گلوله» خواهد جنگید.

سیف الاسلام قذافی، فرزند جوان تر رهبر لیبی در حالی که انگشت سبابه اش را به نشانه تهدید تکان می داد، در این سخنان همچنین به مردم لیبی هشدار داد که اعتراض های خود را متوقف کنند و در غیر این صورت خطر درگرفتن جنگ داخلی وجود دارد که در کشور «رودخانه خون» جاری خواهد ساخت و منجر با بازگشت دوباره قدرت های استعمارگر خواهد شد. او با اشاره به دو کشور همسایه لیبی که اخیرا تظاهرات مردمی منجر به سقوط رهبران سیاسی آن ها شد، تاکید کرد که لیبی «مصر و تونس نیست».

سیف الاسلام قذافی شماری از موارد از جمله تبعیدیان لیبیایی، اسلامگرایان، رسانه های خارجی و معتادان را مقصر برگزاری تظاهرات دوشنبه گذشته در شرق لیبی عنوان کرد. اما در عین حال اعتراف کرد که نیروهای امنیتی لیبی نیز به دلیل بی تجربگی در این امر، در سرکوب تظاهرات مرتکب «اشتباهاتی» شدند.

دیدبان حقوق بشر، سازمان مدافع حقوق بشر که در آمریکا مستقر است روز یکشنبه گفت دست کم ۲۳۳ تن در ناآرامی های لیبی و اغلب در شهر شرقی بنغازی کشه شده اند. پزشکان و مسئولان بهداشتی در بنغازی می گویند دست کم ۵۰ نفر روز یکشنبه هنگامی که نیروهای امنیتی بر تظاهرکنندگان و شرکت کنندگان در مراسم تشییع جنازه قربانیان آتش گشودند، جان خود را از دست دادند.

سیف الاسلام قذافی شمار کشته شدگان را ۸۴ تن اعلام کرد. او همچنین در سخنان خود سعی کرد لحن آرامتری به خود بگیرد و اعلام کرد که دولت آماده مذاکره درباره اصلاحات سیاسی از جمله درباره قانون اساسی جدید و تغییر ساختار قدرت است.

در روز یکشنبه، یک نماینده قبیله با نفوذ «ورفالله» گفت علیه معمر قذافی موضعگیری کرده و به اپوزیسیون پیوسته است. چندین دیپلمات لیبیایی نیز در اعتراض به سرکوب دولتی علیه مردم تظاهرکننده و معترض، سمت خود را ترک کرده اند. از جمله نماینده لیبی در اتحادیه عرب و سفیر لیبی در هند، از مقام خود کناره گیری کردند.

مقامات لیبی اینترنت و خطوط تلفن را در برخی نقاط قطع کرده اند و در این شرایط تایید مستقل خشونت های گزارش شده مشکل شده است. اما رسانه های خارجی توانسته اند از طریق تلفن های ماهواره ای و دیگر راه های ارتباطی، با شاهدان عینی صحبت کنند.

جنبش سبز مردم ایران، افتتاح گر جشنواره فیلم دیده بان حقوق بشر در تورنتو

هشتمین «جشنواره فیلم دیده بان حقوق بشر» تورنتو با مستندی در مورد ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در ایران افتتاح شد.

مستند «موج سبز»، ساخته علی صمدی احدی انعکاس دهنده رواج و قدرت و نفوذ شبکه های اجتماعی است که به ابزاری برای جنبش های سیاسی سراسر جهان و به ویژه جنبش سبز ایران و کارزار « رای من کجاست» بدل شده است.

این مستند هشتاد دقیقه ای که تولید مشترک ایران و آلمان است، تصاویر اعتراض های مردم ایران را در کلیپ های ویدئویی شهروند خبرنگاران در تارنمای یوتیوب، وبلاگ ها، توئیتر، فیس بوک  و خواست جوانان این کشور برای دستیابی به آزادی  و احترام را به تصویر می کشد.

«موج سبز» با تصاویر گردهمایی های عظیم هواداران میرحسین موسوی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ و شور و شعف آن ها در خیابان های شهرهای ایران آغاز می شود  و سپس به بر باد رفتن امید طرفداران جنبش سبز و اعتراض های پس از اعلام نتایج انتخابات و پیروزی محمود احمدی نژاد، سرکوب شدید و ناامیدی و سرخوردگی طرفداران این نامزد ها می پردازد و در نهایت این مستند در نقطه ای به پایان می رسد که نیروهای بسیج  و لباس شخصی جوانان ایرانی معترض را مورد ضرب  و شتم قرار می دهند، ده ها تن از آن ها را به ضرب گلوله به قتل می رسانند و جوانانی همچون ندا آقا سلطان روی سنگفرش خیابان های ایران جان می بازند.

این مستند ساز مقیم آلمان با چهره های اصلاح طلب، خبرنگاران و دیگر شخصیت های ایرانی در تبعید مصاحبه می کند و صحنه هایی از تصاویر ویدئویی اعتراض های مردمی را نشان می دهد که با دوربین های تلفن های همراه به صورت اینترنتی به سراسر جهان ارسال شدند.  

کارگردان مستند «موج سبز» برای تصویر کردن آزار و اذیت و شکنجه جوانانی که پس از ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری زندانی شدند، از تصاویر انیمیشن استفاده کرده تا بینندگان خود را با جنبه های پنهان خطرات اعتراض های مردمی در ایران آشنا کند. این شیوه مستند سازی آقای احدی توجه و ستایش بسیاری از ناظران آگاه را برانگیخته است.

علی صمدی احدی، کارگردان و فیلمنامه نویس این مستند ۳۷ سال دارد و در شهر تبریز متولد شد. او در سن ۱۲ سالگی به همراه خانواده اش به آلمان کوچ کرد. آقای احدی پس از اتمام تحصیلات خود در رشته ارتباطات تصویری فیلم و تلویزیون، در مقام ویرایشگر فیلم، فیلمبردار و مستندساز فعالیت کرده است.

دوازده لبنانی خشمگین، دشنمان مردم، فامیلیا، غیرقانونی، زندگی، فراتر از همه چیز، کلاس اولی، سوگند و تو واقعیت را دوست نداری از جمله مستندهای دیگری هستند که تولیدات مشترک کشورهای لبنان، کامبوج، بریتانیا، بلژیک، فرانسه، لوگزامبورگ، ایالات متحده، یمن، ترکیه و کانادا هستند که در «جشنواره فیلم دیده بان حقوق بشر» سال ۲۰۱۱ در تورنتو اکران می شوند.

«جشنواره فیلم دیده بان حقوق بشر» که با همکاری «جشنواره بین المللی فیلم تورنتو» برگزار می شود، از روز ۲۲ فوریه آغاز شد و فعالیت های خود را تا ۴ مارس ادامه خواهد داد.

وزیرخارجه بریتانیا و معاون وزارت خارجه آمریکا وارد مصر شدند

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، روز دوشنبه، وارد مصر شد. وی نخستین رهبر خارجی است که پس از سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، از این کشور دیدار می کند.

ورود آقای کامرون به قاهره هم زمان با دیدار ویلیام برنز، معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا، از این کشور صورت می گیرد. قرار است آقای برنز با مقام های دولت موقت نظامی مصر و نیز با نمایندگان جامعه مدنی این کشور دیدار کند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرد که ایالات متحده برای بهبود و ضعیت اقتصادی مصر و حمایت از اقدام های دولت موقت این کشور برای طی دوران گذار، ۱۵۰ میلیون دلار به این کشور کمک می کند. 

رئیس جمهوری سودان در انتخابات آینده ریاست جمهوری شرکت نمی کند

یکی از اعضای حزب حاکم سودان می گوید عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، قصد ندارد چهار سال دیگر، در پایان دوره کنونی اش، خود را نامزد دور بعدی ریاست جمهوری این کشور کند.

ربیع عبدالعطی که از مقام های ارشد حزب کنگره ملی سودان است، روز دوشنبه، در گفت و گو با خبرگزاری های غربی گفت این تصمیم تحت هیچ فشاری گرفته نشده و ربطی به وقایعی که در کشورهای عربی دیگر می گذرد، ندارد. اعتراض های مردمی در کشورهای مصر و تونس به تازگی به سقوط حکومت های این دو کشور منجر شده و در لیبی، کشور همسایه سودان، نیز نظیر چنین تظاهرات اعتراضی در جریان است.

در خارتوم پایتخت سودان نیز ماه گذشته تجمع های کوچکی برگزار شد که توسط نیروهای امنیتی درهم شکست.

عمر البشیر ۲۲ سال است که در مقام ریاست جمهوری بر سودان حکومت می کند. او در سال ۱۹۸۹ از طریق یک کودتا حکومت را به دست گرفت.

در انتخابات ریاست جمهوری سودان که ماه آوریل گذشته برگزار شد، عمر البشیر بار دیگر برای یک دوره پنج ساله انتخاب شد. بسیاری از حزب های مخالف این انتخابات را تحریم و دولت را به تقلب در انتخابات متهم کردند.

دادگاه بین المللی کیفری، آقای البشیر را به اتهام جنایتکار جنگی و نسل کشی در منطقه دارفور سودان تحت پیگرد قرار داده است. شورشیان این منطقه از سال ۲۰۰۳ با حکومت البشیر در نبرد هستند.

در ماه ژانویه، سودان از طریق رای مردم این کشور به دو منطقه جنوبی و شمالی تقسیم شد. بخش جنوبی قرار است در ماه ژوئیه آینده استقلال خود را اعلام کند.

ادامه تظاهرات هزاران معترض بحرینی

روز دوشنبه هزاران تظاهرکننده عمدتا شیعه و فعالان دمکراسی خواه در بحرین به اعتراض های خود که از یک هفته پیش آغاز شده است، در میدان اصلی منامه، پایتخت این کشور ادامه دادند.

تظاهرکنندگان در میدان «لوءلوء» یا میدان مروارید منامه چادرهایی را برپا کرده و برای مقابله با حمله نیروهای دولتی موانعی را کار گذاشته اند. بامداد پنجشنبه گذشته، نیروهای پلیس طی حمله ای مرگبار تظاهرکنندگانی را که در میدان لوءلوء مستقر شده بودند، درهم کوبیدند. این میدان، مرکز اصلی تظاهرات و فعالیت های اعتراضی ضد دولتی در بحرین است که روز ۱۴ فوریه آغاز شد.

همزمان شرکت های مالی بین المللی اعتبار بحرین را کاهش داده اند و گفته اند در صورتی که نگرانی ها از ناآرامی های سیاسی ادامه یابد، این شاخص باز هم کاهش خواهد یافت.

روز یکشنبه، ولیعهد سلمان بن حمد آل خلیفه، درخواست خود از رهبران اپوزیسیون شیعه در بحرین را تکرار کرد و از آنان خواست درباره مطالباتشان در خصوص اصلاحات دمکراتیک با حاکمیت وارد مذاکره شوند.

اپوزیسیون بحرین می گوید به شرطی حاضر به مذاکره درباره آینده کشور است که پادشاه بحرین، دولت را منحل کرده و نخست وزیر خلیفه بن سلمان آل خلیفه را اخراج کند.

مقامات «جنبش الوفاق» حزب عمده اپوزیسیون شیعه در بحرین، روز یکشنبه کابینه آقای خلیفه را مسئول خونریزی های اخیر این کشور اعلام کرد که طی آن ها دست کم هفت نفر کشته و صدها نفر مجروح شده اند.

الوفاق خواستار تشکیل دولت وحدت ملی موقت و تغییرات قانون اساسی برای کاهش اختیارات پادشاه در سیاست گذاری و انتصاب مقامات کلیدی است. حزب شیعه الوفاق که هفته گذشته نمایندگانش پارلمان بحرین را ترک کردند، همچنین خواستار آن است که به تبعیض های گسترده علیه شیعیان این کشور پایان داده شود. شیعیان، اکثریت جمعیت بحرین را تشکیل میدهند بطوریکه ۷۰ درصد از شهروندان بحرین، شیعه هستند.

عربستان سعودی، کشور همسایه بحرین وعده داده است که در صورت ادامه اعتراض های اپوزیسیون شیعه، از خانواده سلطنتی بحرین که سنی هستند، حمایت می کند. حاکمیت سنی عربستان سعودی همواره برای جلوگیری از افزایش نفوذ جمهوری اسلامی ایران بر بحرین، خانواده سلطنتی آل خلیفه در این کشور حوزه خلیج فارس را، تحت حمایت مالی خود قرار داده است.

بحرین همچنین پایگاه ناوگان پنجم نیروهای دریایی آمریکا و مرکز بانکی منطقه ای آمریکا به شمار می رود.

بحث در مجلس بر سر زمان تصويب بودجه

لایحه بودجه ۹۰ کل کشور، با ۷۵ روز تاخیر برای بررسی و تصويب به مجلس شورای اسلامی تحويل داده شد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، با وجود آن که خود اعلام کرد ۱۹ روز برای رسیدگی به لایحه بودجه فرصت باقی است خواهان آن شد که در صورت امکان کمیسیون ها در ۱۲ روز  بودجه را رسیدگی کنند، تا هر چه زودتر  بودجه سال آینده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

البته احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس، در خواست رئیس مجلس را فرا قانونی، و خلاف آیین نامه مجلس شورای اسلامی دانست.

در همین حال سایت الف، متعلق به احمد توکلی، روز یکشنبه ۱ اسفند ماه، نوشت بررسی بودجه سال آینده به دلیل ناقص بودن در دستور کار مجلس قرار نگرفت.

حجت الاسلام سبحانی نیا، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، بعد از ظهر دوشنبه ۲ اسفند ماه، در گفت و گو با خبرگزاری مهر اظهار داشت، «تصویب کل بودجه ۹۰ تا پایان سال ممکن نیست و در خوش بینانه ترین حالت کمیسیون های تخصصی و کمیسیون تلفیق قبل از سال بودجه را بررسی می کنند و بودجه بعد از تعطیلات فروردین به صحن علنی می آید.»

این در حالی است که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، به نمایندگان مجلس توصیه کرد تا بودجه ۹۰ را تا پایان سال جاری تصویب کنند.

هر چند علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی، بعد از ظهر دوشنبه، در گفت و گو با خبرگزاری مهر توصیه محمود احمدی نژاد را توصیه ای بیجا خواند و گفت، «ما هم به ایشان توصیه می کنیم که در سال های آینده بودجه را زودتر تحویل بدهند.»

علی مطهری هم چنین، با تاکید بر این که مجلس باید به صورت طبیعی بودجه را تصویب کند تا با دقت در بررسی، کیفیت کار نیز پایین نیاید، به تاخیر بی سابقه دولت در ارائه بودجه اشاره کرد و گفت، «دولت هم یک بار تنبیه شود برای این که این کار را تکرار نکند و بداند زمانی که بودجه را دیر به مجلس ارائه دهد، بودجه به صورت دو دوازدهم یا سه دوازدهم تصویب می شود.»

غلامحسين اسماعيلی:۴۷ زندان جديد در ۳ سال آينده در ايران ساخته خواهد شد

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران، ايرنا، غلامحسين اسماعيلی، رييس سازمان زندان‌ها و معاون رييس قوه قضائيه جمهوری اسلامی ايران، با اعلام خبر ساخت ۴۷ زندان جديد در ۳ سال آينده در ايران گفت عمليات ساختمانی برخی از اين زندان‌ها هم اکنون در حال انجام است.

در همين حال مصطفی محمد نجار، وزير کشور جمهوری اسلامی، معترضان را تهديد کرد که در صورت آمدن به خيابان ها، بشدت سرکوب خواهند شد. او رهبران مخالفان دولت و معترضان را «سران و عوامل فتنه» توصيف کرد و گفت که آنها در ۲۵ بهمن همراه منافقين، تجمعات غيرقانونی داشتند و در صورت تکرار، با آنها مطابق قانون، مقابله می شود.

روزنامه ابتکار نيز به نقل از آيت الله احمد جنتی، خطيب نماز جمعه تهران، می نويسد که بايد سران مخالفان دولت در خانه خود زندانی شوند و قوه قضاييه ارتباط آنها را با مردم قطع كند. خطيب نماز جمعه تهران می گويد بايد در خانه‌ اين افراد بسته شود، رفت و آمدهايشان محدود شود، نتوانند پيام بدهند يا بگيرند، و تلفن و اينترنت شان نيز قطع شود.

ابتکار همچنين در روز يکشنبه از بالاگرفتن تهديدها عليه اکبر هاشمی رفسنجانی، هر چند با شدت کمتر نسبت به آقایان موسوی و کروبی، خبر داد. به گزارش اين روزنامه گرچه انتقاد و حملات شديد اللحن عليه اين انقلابی کهنه کار تازگی ندارد، اما در روزهای اخير يک موضوع در اين حملات و انتقادات پررنگ تر ديده می شود و آن هم «تعيين مهلت» است. اين تعيين ضرب الاجل با نگاه به انتخابات هيئت رييسه مجلس خبرگان است که قرار است در هفته سوم اين ماه (اسفند) برگزار شود. بدون ترديد اين تعيين مهلت ها تهديد آقای رفسنجانی به برکناری وی از يکی از مهمترين سمت هايش می باشد و آنهم رياست مجلس خبرگان رهبری است.

اما روزنامه کيهان چاپ تهران در ارتباط با وقايع اخير در ايران از قول حجت الاسلام قرائتی، رييس ستاد اقامه نماز کشور، نوشته است: «عده ای به بهانه برگزاری راهپيمايی و حمايت از انقلاب مصر در ۲۵ بهمن به خيابان ها ريختند و در برابر ولايت فقيه ايستادند و کار اين افراد تکرار همان مسجد ضرار است و برخورد با آنها بايد همانند مسجد ضرار باشد.» آقای قرائتی سپس توضيح داده است: «در زمان پيامبر، با وجود اين که مسجد بزرگی در مدينه توسط رسول مکرم اسلام ساخته شده بود، عده ای با هدف فتنه گری مسجدی به نام مسجد ضرار بنا کردند که به دستور پيامبر تخريب شد.» آيت الله خامنه ای سال گذشته در ارتباط با ميرحسين موسوی و مهدی کروبی ماجرای مسجد ضرار را مطرح کرده بود.

اما در پی انتشار خبر مبنی بر کشيدن حصارهای آهنی اطراف منزل ميرحسين موسوی پس از بازداشت خانگی وی و همسرش، به دستور آيت الله جنتی، و پس از جايگزينی نيروهای امنيتی با محافظان شخصی آقای ميرحسين موسوی و همسر ايشان، شيرين عبادی حقوقدان و برنده جايزه صلح نوبل، در گفت و گو با صدای آمريکا، خاطرنشان کرد که قراردادن افراد در بازداشت خانگی، بدون محاکمه و صدور حکم از سوی مراجع قضايی، اقدامی فراقانونی است.

بحران ديکتاتوری ها در خاورميانه همچنان در صدر توجه رسانه های جهان قرار دارد

اينترنشنال هرالد تريبيون با مقايسه پوشش گسترده خبری قيام مردم مصر و تونس و ديگر کشورهای خاورميانه با آنچه که در ايران می گذرد نوشته است تفاوت تنها در اين است که دولت جمهوری اسلامی با قطع شبکه های اجتماعی و اينترنت و ممنـــوع کردن فعاليت خبرنگاران داخلی و خارجی، جلوی درزکردن هرگونه خبری در ارتباط با اعتراضات مردمی در ايران را گرفته است.

وال استريت جورنال نيز حمله نمايندگان محافظه کار مجلس شورای اسلامی به رهبران جنبش سبز را نشانه وحشت رژيم اسلامی از جنبش زنده و پرتوان مردم ايران برای دموکراسی می داند.

روزنامه ادمونتون چاپ کانادا، با اشاره به اين که سی سال حکومت حسنی مبارک، مصر را به قهقرا کشانده و پيشرفتی برای مصر به ارمغان نياورده است تا نام نيکی از وی در تاريخ کشور برجا گذارد؛ مبارک را «فرعون بدون موميامی» مصر خوانده است.

«وارسی جيب ديکتاتورها» عنوان مقاله ای است در ستون نظرات واشنگتن پست که به مصادره و مسدود کردن ميلياردها دلار دارايی های زين العابدين بن علی، و حسنی مبارک، توسط بانک های سوئيس و اتحاديه اروپا می پردازد. نويسنده اين پرسش را مطرح می کند که در حالی که دارايی های ديکتاتورهای مخلوع تونس و مصر، و بقيه ديکتاتورها -- از جمله عبدالعزيز بوتفليقه در الجزاير که در سراشيب سقوط قرار دارد -- مشخصاً از راه فساد مالی فراهم آمده است، چرا دولت سوييس، اتحاديه اروپا و ايالات متحده، صبر می کنند تا اين دولت ها سرنگون شوند؛ و آنگاه به فکر دارايی های به غارت رفتـــه مردم اين کشورها می افتند؟ آيا ايـــن مالياتی است که مستبدان سرنگون شده هنگام خروج از صحنه سياست می پردازند؟

لس آنجلس تايمز نوشته است در يک دهه اخير ايالات متحده با دنبال کردن سياست «جنگ عليه تروريسم» در خاورميانه از خواست مردم منطقه برای ايجاد تغيير و تحول بسيار فاصله گرفته است. اکنون مردم در گستره ای که از شمال آفريقا تا خاورميانه و ايران را در بر می گيرد، به همت و ابتکار خود آستين ها را بالا زده؛ و بدون اتکا به آمريکا برای رسيدن به خواستهای دموکراتيک شان پا به ميدان گذاشته اند.

اما مايکل اورنز، سفير اسرائيل در ايالات متحده در نامه ای به نيويورک تايمز اين پرسش را مطرح کرده است که آيا می توان روی مصر پس از مبارک به عنوان شريکی برای صلح اسرائيل و فلسطينيان و ثبات خاور ميانه، حساب کرد؟

در همين حال ديلی تلگراف از جمهوری اسلامی به عنوان خونخوار ترين رژيم در منطقه ای که رژيم های استبدادی اش يکی پس از ديگری فرو می ريزد نام برده و نوشته است در حالی که دولت ايران از سويی توان بالقوه اتمی خود را بالا می برد؛ و از سوی ديگر از ابتدای سال جاری ميلادی حکم اعدام۸۹ نفر را صادر کرده است، کوتاه آمدن در برابر تهران در مواردی چون تأمين امنيت ساکنان کمپ اشرف از سوی بريتانيا و آمريکا در برابر خلع سلاح آنان بزرگترين معمای سياست معاصر است.

اما روزنامه گاردين خواستار منع فروش اسلحه به رژيم های خودکامه شده است. به نوشته سردبير گاردين سلاح هايی که بحــــرين در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ از بريتانيا خريداری کرد، توسط ارتش، پليس و سرويس امنيت ملی آن کشور، برای شکنجه و کشتار مردم و مخالفان دولت به کار گرفته شد. گاردين با طرح اين سؤال که دولت بريتانيا بر اساس چه معيار هايی به دولت سرکوبگر بحرين اسلحه فروخته است؟ می نويسد دولت بريتانيا بايد از اين پس به هر قيمتی از فروش اسلحه به دولت هايی که سلاح ها را نه برای دفاع در برابر دشمن خارجی، که برای کشتار معترضان و مخالفان خود به کار می گيرند، خودداری کند.

تظاهرات اپوزيسيون مراکش برای اصلاحات با آرامش برگزار شد

فعالان مخالف دولت در مراکش با حضور درخيابان های رباط، پايتخت، خواستار اصلاحات سياسی و محدود شدن اختيارات پادشاه شدند. مخالفت با قدرت محمد ششم، پادشاه مراکش، تازه ترين رويداد در رشته تظاهرات اعتراضی در شمال آفريقا و خاورميانه است.

بيش از دو هزار نفر زن و مرد به دعوت فيس بوک به خيابانهای رباط آمدند. آنها در شعارهای خود خواهان تدوين قانون اساسی تازه، ايجاد فرصتهای شغلی بيشتر و مبارزه جدی با فساد شدند.

راه پيمايی معترضان مراکشی آرام و مسالمت آميز بود. سازماندهندگان خواهان اصلاح قانون اساسی و محدود شدن قدرت پادشاه در انتصاب نخست وزير هستند. پادشاه مراکش به اصلاح طلبی شهرت دارد و از سال ۱۹۹۹ که به پادشاهی رسيده است اصلاحاتی در کشور انجام داده است. معترضان در تظاهرات روز يکشنبه خود در رباط به طور مستقيم از پادشاه انتقاد نکردند. دولت مراکش تظاهرات آرام را نشانه بازبودن فضای سياسی کشور، قلمداد می کند.

روایت های خبرگزاری های دولتی از تظاهرات یکشنبه

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایرنا گزارش کرد گزارشگر این خبرگزاری که همراه با نیروهای امنیتی در خیابان های تهران به کار شناسایی و دستگیری چهره های برجسته مخالفان دولت سرگرم بود، پس از دستگیری کوتاه زمان فائزه هاشمی، سوار بر خودرو نیروهای امنیتی شده، کار بازجویی از فائزه هاشمی را آغاز می کند.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) بدون پرده پوشی که این گزارش را منتشر کرده نوشته است: «فائزه هاشمی رفسنجانی هنگام بازداشت در پاسخ به پرسش های خبرنگار ایرنا گفت: به شما جوابی نمی دهم، ژست آدم های حق به جانب را نگیرید.»

پیش از آن خبرگزاری های وابسته به حاکمیت از جمله «فارس» و «ایرنا» که مخالفان دولت آنان را «خبرگزاری های امنیتی» نامیده اند، خبر آزادی فائزه هاشمی را منتشر کنند، گزارش کرده بودند «فائزه به هنگام دستگیری در حال رهبری تظاهرات در میدان فاطمی بود.»

تناقض در خبر وقوع تظاهرات

انتساب رهبری تظاهرات روز یکشنبه مخالفان دولت به فائزه هاشمی در حالی منتشر می شود که همزمان همین خبرگزاری ها گزارش کرده اند که تهران روز یکشنبه شاهد هیچگونه نا آرامی و تظاهراتی نبوده است.

خبرگزاری های فارس و ایرنا برای اثبات خبر عدم برگزاری تظاهرات مخالفان سایت های بی بی سی فارسی و رادیو فردا را به شهادت گرفته اند.

خبرگزاری های فارس و ایرنا نگفته اند اگر فائزه هاشمی رهبری تظاهرات در خیابان های مرکزی تهران را برعهده داشته چرا خبر انکار هرگونه نا آرامی و تظاهرات در تهران را با به شهادت گرفتن اخبار جعلی از بی بی سی یا دیگر رسانه های «ضدانقلاب» منتشر کرده است.

وقتی بازجویان روزنامه نگار می شوند

پیش از این نیز حسین شریعتمداری گرداننده کیهان تهران در گفت و گو با سیمای جمهوری اسلامی برای انکار قتل صانع ژاله در جریان تظاهرات بیست و پنجم بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی گفته بود او جاسوس کیهان بوده است.

یک روزنامه نگار در این باره نوشته است: «پس از انتقال حسین شریعتمداری از وزارت اطلاعات به روزنامه کیهان دوشغله شدن مستخدمین وزارت اطلاعات و کار در رسانه ها به عنوان خبرنگار گویا به مذاق آقایان خوش آمده که آن را به یک رویه تبدیل کرده و دفتر ایرنا و فارس را به شعبه ای از بخش اطلاعاتی سپاه تبدیل کرده اند. اما آنان غافل از آن اند که پیامد این حرکت بی اعتمادی کامل مخاطبان به این رسانه های امنیتی و اعتماد بیشتر به رسانه های خارجی است.»

نوروز در راه است و بخش فارسی صدای آمریکا سرگرم تهیه فهرستی است از مهمترین وقایع سال گذشته در زمینه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری و ورزشی. به ما بگویید به نظر شما مهمترین خبرهای سال گذشته چه بوده است.
نظرات خود را با ایمیل shoma@voanews.com با ما در میان بگذارید.
لطفاً در محل موضوع ایمیل بنویسید مهمترین خبرها تا دسترسی به نظرات شما آسانتر شود.

**********

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از ماز جبرانی با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q10@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای جيمی دلشاد به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://mardomdoost.com/

ماهواره های صدای آمريکا

Arabsat/Eurobird 8 (25.5 Deg East)

Downlink Frequency: 11,585 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 27.500 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 175

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 26.5 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ankbut@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر