سلام ، چند روز پيش مي خواستم مطلبي رو تو سايت بالاترين بذارم ولي به خاطر اينكه عضويت آن بسته شده بود نتونستم اين كارو بكنم به فكر اين كار افتادم.
شما مي توانيد پيام هاي خود را مستقيما با استفاده از ايميل بر روي اين وبلاگ بگذاريد . روش كار خيلي ساده است ،پيام هاي خود را به اين آدرس alirezairf.social@blogger.com ميل كنيد.
فقط به مباني اخلاقي خود و ديگران احترام بگذاريد



۱۳۸۹ بهمن ۱۰, یکشنبه

News from VOA in Persian

مهم ترين خبرها

البرادعی: دیگر نمی توان به عقب بازگشت

با گذشت شش روز از آغاز حضور اعتراضی مردم مصر در خیابان ها، روز یکشنبه نیز ده ها هزار تظاهرکننده حضور خود را در خیابان ها و اماکن عمومی قاهره و اسکندریه حفظ کردند تا بار دیگر خواستار آن شوند که حسنی مبارک، پس از حاکمیت سی ساله بر مصر، قدرت را ترک گوید.

هزاران شهروند مصر روز یکشنبه در میدان تحریر قاهره برای کشته شدگان در خشونت ها نماز خواندند، همزمان هواپیماهای جت در ارتفاع پایین، بر فراز قاهره پرواز می کردند. پس از برگزاری دعا و نماز، تظاهرکنندگان شعار «برو بیرون، برو بیرون» به زبان عربی و خطاب به حسنی مبارک سر دادند.

گزارش ها حاکی است که روز یکشنبه محمد البرادعی، از چهره های سرشناس مخالف دولت مصر، در میدان تحریر قاهره حاضر شد. او روز یکشنبه در گفت و گو با شبکه خبری سی ان ان، سیاست آمریکا در روزهای اخیر مصر را ناکام و ناکارآمد توصیف کرد و گفت به عنوان یک دوست آمریکا به این کشور می گوید که سیاست هایش در مصر در حال بی اعتبار شدن است. آقای البرادعی گفت حسنی مبارک باید هرچه زودتر قدرت را ترک کند تا زمینه تشکیل دولت وحدت ملی فراهم شود.

محمد البرادعی، چهره سرشناس مخالف دولت در مصر خطاب به هزاران تظاهرکننده در قاهره گفت به دنبال قیام مردمی علیه حسنی مبارک، اکنون «نمی توانند عقب بروند».

تظاهرکنندگان برای سومین شب متوالی قوانین منع آمد و رفت دولت را نادیده گرفته اند تا حسنی مبارک را ترغیب کنند که پس از سی سال از قدرت کناره بگیرد.

محمد البرادعی، رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت و گو با شبکه های خبری سی ان ان و سی بی اس گفت که از سوی مردم مصر و اپوزیسیون مامور است تا با دولت وحدت ملی توافق کند.

او همچنین گفت سیاست آمریکا با ادامه حمایت از رئیس جمهوری مصر و در عین حال درخواست برقراری دمکراسی در مصر، در حال «از دست دادن اعتبار» خود در میان مردم این کشور است.

او همچنین گفت آقای مبارک باید «امروز» کشور را ترک کند تا زمینه برای تشکیل دولت وحدت ملی بوجود آید.

خیابان های قاهره روز یکشنبه نیز صحنه حضور سنگین نیروهای نظامی و تانک هایی بود که حفاظت از ساختمان های دولتی، وزارت کشور و بانک ها را برعهده داشتند. در برخی موارد نیروهای امنیتی از مردم در مقابل خشونت هایی که از سوی غارتگران اعمال می شد حفاظت کردند.

 

رسانه های رسمی مصر می گویند حسنی مبارک روز یکشنبه از مقرهای نظامی که مسئول انجام عملیات امنیتی هستند، بازدید کرد.

روز شنبه، آقای مبارک عمر سلیمان، رئیس سازمان امنیت مصر را به عنوان معاون ریاست جمهوری منصوب کرد، این اولین بار در سی سال گذشته است که فردی در سمت معاونت ریاست جمهوری مصر گمارده می شود.

محمد البرادعی در واکنش به اقدامات آقای مبارک گفت انتصاب های جدید کافی نیست. آقای البرادعی، برنده جایزه صلح نوبل همچنین گفت تظاهرکنندگان خواستار تغییر حکومت و پایان آنچه که آن را «دیکتاتوری» خواند، هستند.

حضور نیروهای نظامی در خیابان های قاهره همچنان پررنگ است و تانک ها از ساختمان های دولتی، بانک ها و ساختمان های وزارت کشور مصر حفاظت می کنند. در بسیاری از موارد، نیروهای امنیتی از تظاهرکنندگان در مقابل خشونت ها دفاع کردند.

پس از آن که تظاهرکنندگان دست کم ماموران چهار بازداشتگاه را مغلوب خود کردند، دست کم ۳۴ تن از اعضای حزب سیاسی و اسلامی اخوان المسلمین، از زندان ها فرار کردند. این خبر روز یکشنبه از سوی یک سخنگوی اخوان المسلمین اعلام شد. در این میان هزاران زندانی دیگر نیز از زندان ها خارج شدند.

تظاهرات خشونت آمیز در شهرهای قاهره، اسکندریه و دیگر شهرهای مصر از سه شنبه هفته گذشته تاکنون در جریان است. این تظاهرات تاکنون بیش از ۱۰۰ کشته و حدود ۱۰۰۰ مجروح برجای گذاشته است.

هیلاری کلینتون خواستار حرکت منظم به سوی دمکراسی در مصر شد

هیلاری کلینتون وزیر خارجه ایالات متحده می گوید آمریکا خواستار آن است که شاهد «گذار منظم» به دمکراسی در مصر باشد. تظاهرات ضد دولتی مردم مصر از سه شنبه گذشته تاکنون در شهرهای مختلف این کشور، بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشته است.

خانم کلینتون همچنین روز یکشنبه به شبکه تلویزیون آمریکایی «فاکس نیوز» گفت دولت آمریکا مایل نیست شاهد نوعی «جایگزینی قدرت» در مصر باشد که در نهایت منجر به سرکوب در این کشور شود.

وزیر امور خارجه آمریکا در گفت و گو با شبکه تلویزیونی «ای بی سی» نیز گفت که دولت اوباما درباره قطع کمک ها به مصر، که متحد عمده آمریکا به شمار می رود، بحث نکرده و تصمیمی نگرفته است.

در واکنش به موج گسترده اعتراض ها در مصر، دولت ها ی آمریکا و ترکیه پیشتر در روز یکشنبه اعلام کردند شهروندان خود را از این کشور بیرون می برند. عراق نیز می گوید شهروندان عراقی را که مایل به ترک مصر باشند، از این کشور خارج می کند.

پیشتر در روز یکشنبه، آمریکا به شهروندان خود هشدار داد که از سفر به مصر پرهیز کنند و وزارت خارجه آمریکا گفت اعضای خانواده کارمندان سفارت ایالات متحده در قاهره و کارمندان غیرضروری این نهاد می توانند مصر را ترک کنند.

گزارش ها از قاهره حاکی است جاده منتهی به فرودگاه در نیمه روز یکشنبه با حضور نیروهای نظامی مصر، شرایط عادی دارد.

در اسرائیل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پس از نشست امروز کابینه گفته است دولت او رویدادهای مصر را از نزدیک دنبال می کند.

آقای نتانیاهو گفت تلاش دولت او بر برقراری ثبات و امنیت درمنطقه متمرکز خواهد بود. مصر از متحدان نزدیک اسرائیل درجهان عرب بوده و در میانجیگری اسرائیل با فلسطینی ها در مذاکرات صلح خاورمیانه، نقش اساسی داشته است.

بحران سیاسی مصر ششمین روز خود را پشت سر می گذارد. شهرهای بزرگ مصر دراین مدت صحنه تظاهرات و ناآرمی ها بوده است. در همین حال ملک عید الله پادشاه عربستان سعودی ضمن انتقاد از اعتراض کنندگان مصری، پشتیبانی خود از حسنی مبارک را اعلام کرده است.

در تهران سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از مقام ها ی مصری خواسته است به درخواستهای برحق مردم این کشور تن در دهند و به خشونت متوسل نشوند. تهران اعتراض های مردمی مصر، را «قیامی اسلامی و عدالت جویانه» خوانده است.

نگاهی به بی انضباطی پولی و مالی در ایران امروز

شمش الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، و سخنگوی اقتصادی دولت، بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۰ بهمن ماه در گفت و گو با خبرگزاری مهر، با ذکر این موضوع که کلیات طرح تحول نظام بانکی در کار گروه طرح تحول اقتصادی دولت به تصویب رسیده است یکی از اولویت های کاری سال آینده را اجرای این طرح اعلام کرد، و اظهار داشت، «اگر به ۳ یا ۴ سال به عقب باز می گشتیم و می خواستیم که طرح هدفمند کردن یارانه ها را اجرا کنیم، شاید نظام بانکی کشور به این میزان که در حاضر توانمند است، توانمند نبود.»

سخنان امروز وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت دهم، در زمینه توانمندی نظام بانکی ایران، بعد از سخنان عبدالرضا رحمانی فضلی، رئیس دیوان محاسبات کشور، در شامگاه پنج شنبه بیان می شود که در جلسه شورای اداری در جمع مدیران استان اصفهان، بی انضباطی مالی را بزرگ ترین مشکل مالی و اقتصادی کشور عنوان کرد، و گفت این موضوع « هم چون بیماری مزمن در لایه های اقتصاد کشور لانه کرده است.»

در همین ماه حجت الاسلام مصطفی پور محمدی، رئیس سازمان باررسی کشور، نیزاز بدهی ۴۷ هزار میلیارد تومانی دولت به بانک ها خبر داد.

روزنامه خراسان در شماره روز یکشنبه ۱۰ بهمن ماه، با تکیه به گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، دخالت های مسئولان استانی و ضعف کارشناسی بانک ها را مهم ترین دلایل مطالبات معوق بانکی دانست.

روزنامه خبر نیز در شماره روز یکشنبه ۱۰ بهمن ماه، با اشاره به این موضوع که آخرین نسخه ای که از مجموعه پژوهش های اقتصادی بانک مرکزی در سایت این بانک وجود دارد، در سال ۱۳۸۴ منتشر شده است، «تعطیلی پژوهش و گزارش آماری» را زیر سئوال برده است، و از «خواب زمستانی بانک مرکزی» خبر می دهد.

با این اوضاع و احوالی که در بخش پولی و مالی کشور مشاهده می شود، عباس علی نورا، عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در روزهای پایانی ماه گذشته، با تاکید بر این موضوع که «در حال حاضر هیچ نظارتی بر عملکرد بانک مرکزی وجود ندارد و این بانک در مقابل هیچ ارگانی پاسخ گو نیست» اعلام کرد، «نظام نادرست بانک مرکزی اقتصاد ایران را فلج کرده است.»

سياست خارجی و اتمی ايران با رفتن صالحی به وزارت خارجه عوض نمی شود

نيويورک تايمز زير عنوان "حمايت نمايندگان مجلس از متحد احمدی نژاد برای احراز مقام وزارت امورخارجه" می نويسد پارلمان ايران روز يکشنبه با اکثريتی نسبتا ضعيف پيشنهاد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری برای انتصاب علی اکبر صالحی به مقام وزارت امورخارجه را تائيد کرد- اقدامی که در پی برکناری ناگهانی سال گذشته سلف او در جريان ديداری رسمی از آفريقا انجام گرفت.

رای قانون گذاران به صالحی محکی برای آزمايش حمايت مجلس از رئيس جمهوری تندرو تلقی می شود که گزينش مجدد مورد اختلاف او در سال ۲۰۰۹ با بروزشکاف در ميان حاکمان تندرو کشورهمراه بود.

علی لاريجانی رئيس مجلس گفت صالحی اعتماد قوه مقننه را با ۱۴۶ رای موافق کسب کرده است. مجلس ۲۹۴ کرسی دارد، و در رای گيری روز يکشنبه ۲۴۳ نماينده حضور داشتند.

رای مساعد به صالحی گشايش و تسکينی برای احمدی نژاد است که با انتقاد فزاينده قانون گذارانی مواجه شده بود که بيشتر وی را به متمرکز ساختن قدرت در نزد خود و بی اعتنائی به نظرات نمايندگان متهم می کردند.
احمدی نژاد در سال ۲۰۰۵ هنگامی که به مقام رياست جمهوری رسيد می خواست صالحی را مسئول امور خارجی خود کند، اما فشارهای جناحی وی را مجبوربه پذيرش منوچر متکی ساخت ، که مناسباتش با اوهيچگاه راحت نبوده است.

متکی يکی ازمتحدان نزديک لاريجانی- اصول گرای رقيب احمدی نژاد محسوب می شود، که علنا از سياست های اقتصادی رئيس جمهوری انتقاد کرده است.

صالحی که در سال ۲۰۰۹ به رياست سازمان انرژی اتمی ايران منصوب شد، با مخالفت بعضی از قانون گذارانی روبرو گشت که می گويند تجربه سياسی او کم است.

مصطفی کواکبی، قانون گذارميانه رو گفت "برنامه‌ آقای صالحي چيزی جزمشتی شعار كلی نيست".

صالحی با داشتن مدرک دکتری از انستيتوی تکنولوژی ماساچوست در برنامه اتمی ايران - که آمريکا و متحدانش نگرانند سرپوشی برای ساختن بمب اتمی است ، و ايران تکذيب می کند، نقشی مهم داشته است.

صالحی متولد کربلای عراق، شهری مقدس برای مسلمانان شيعه، به زبانهای انگليسی وعربی روان صحبت می کند، و مناسبات نزديکش با احمدی نژاد درايفای نقش جديد اواهميت دارد. يکی ازبستگان نزديک به صالحی به خبرگزاری رويترز گفت"صالحی و احمدی نژاد در بسياری از مسائل از جمله سياست های اتمی و خارجی اتفاق نظر دارند".

اصولا انتظار نمی رود انتصاب وی موجب تغييری در سياست اتمی و يا خطوط کلی سياست خارجی شود زيرا حرف آخر در امور کشور، ازجمله برنامه اتمی، با آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد است.

صالحی با چالش های مرتبط با انزوای سياسی ايران و ناشی از تحريم هائی روبروست که بر سر برنامه اتمی مورد اختلافش، توسط آمريکا، سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا وضع شده است.

صالحی به مجلس گفت "من معقتدم ايران با هوشمندی می تواند مناسبات ديپلماتيک خود را با جهان سازماندهی کند. ما برای بهبود مناسباتمان بر اساس احترام متقابل آماده ايم.

بازگشت مهمترین رهبر حزب اسلام گرای تونس از تبعید

«راشد غنوشی» رهبر حزب نهضت تونس بعد از دو دهه تبعید در خارج، روز یکشنبه به کشور مراجعت کرد. بیش از یک هزار نفر در فرودگاه بین المللی پایتخت تونس از آقای غنوشی که از لندن پرواز کرده بود، استقبال کردند. حزب اسلام گرای نهضت در دوران زین العابدین بن علی، دیکتارتور سرنگون شده تونس غیر قانونی اعلام شده بود. 

شیخ راشد غنوشی که در ۶۹ سال پیش در روستای کوچکی در غرب منطقه ای بیابانی به نام قابس در تونس متولد شد، رهبر حزب اسلام گرای نهضت در آن کشور است که در بن علی دوران دیکتاتور سابق غیر قانونی اعلام شده بود.

برخی از تونسی ها آقای غنوشی را که بعد از ۲۲ سال تبعید به کشور مراجعت کرده با زین العابدین بن علی، دیکتاتور فراری آن کشور و همسر منفورش، لیلا طرابلسی مقایسه می کنند و گروه دیگری به نسبت خوشبین ترند. 

برای مثال، در حالیکه یک تونسی ساکن پایتخت آن کشور «انتخاب غنوشی با ایده لوژی تندرو اش را مانند انتخاب یک بن علی دیگر» می دانست، تونسی دیگری معتقد است که آقای غنوشی مبلغ نوعی از اسلام گرائی میانه روست و بهتر است «به خلاف حبیب بورقیبه (دیکتاتور پیشین تونس بین ۱۳۳۸ تا ۱۳۶۸ هجری شمسی) و بن علی، شانس دوباره ای به این تشکیلات داد.» در حالیکه روز یکشنبه ۱۱ بهمن ماه نیز تظاهرکنندگان در مصر با هیجان تمام و با فریادهای «یالا یالا مبارک» خواستار کناره گیری محمد حسنی سید مبارک، رئیس جمهوری ۸۲ ساله آن کشورند، تعدادی از صاحبان فروشگاه ها در پایتخت تونس که به دنبال آرام کردن اوضاع و رواج کسب و کارند، با تظاهرکنندگانی که استعفای محمد غنوشی نخست وزیر موقت آن کشور را فریاد می زدند، درگیر شدند. 

یکی از این مغازه داران به نمایندگی از همتایانش اظهار کرد، «ما از دولت و آقای نخست وزیرغنوشی راضی هستیم. این تظاهرکننده ها که بعضی هاشون طرفدار بن علی اند، پول گرفته اند تا هرج و مرج ایجاد کنند.»

در مورد یکی از این افراد که مدعی ست «کارد به استخوانش» رسیده، کار به بد و بیراه هم می کشد! او با اشاره به خود و همکارانش می گوید، «ما داریم ورشکست می شیم.  این رئیس فلان فلان شده اتحادیه کارگران به آدم های تنبل و بیکاره پول می ده تا کسب و کار ما کساد بشه!»

 اوضاع در تونس در کل و نسبت به قبل آرام گزارش شده است. زندانیان سیاسی در تونس آزاد شده اند و از سانسور و کنترل بر مطبوعات نیز به شدت کاسته شده است. با این حال، شنبه شب و برای دومین شب متوالی، پلیس در پایتخت تونس از پرتاب گاز اشگ آور برای پراکنده کردن تظاهرکنندگان استفاده کرد.

با رأی اعتماد مجلس، علی اکبر صالحی وزیر خارجه شد

پارلمان جمهوری اسلامی ایران به علی اکبر صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی رأی اعتماد داد.

به گزارش تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی ایران، ۱۴۶ تن از ۲۴۱ نماینده مجلس که در رأی گیری روز یکشنبه شرکت کردند، از آقای صالحی حمایت کردند.

آقای صالحی روز یکشنبه در نطقی که در مجلس ایراد کرد گفت مسئله اتمی یکی از مهمترین برنامه های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. او همچنین گفت ایران به دنبال امنیت بیشتر در کشورهای همسایه است و این امنیت وابسته به خروج سربازان خارجی از منطقه است.

علی اکبر صالحی در این سخنان همچنین از برنامه اتمی ایران در مقابل کشورهای خارجی دفاع کرد و نظر جامعه جهانی مبنی بر این که تهران از برنامه صلح آمیز به عنوان پوششی برای تلاش هایش در تولید سلاح اتمی استفاده می کنند، را رد کرد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در ماه دسامبر پس از برکناری تحقیرآمیز منوچهر متکی از وزارت امور خارجه، علی اکبر صالحی را به عنوان وزیر خارجه موقت معرفی کرد. منوچهر متکی هنگامی که در یک سفر دیپلماتیک در آفریقا بود، از سمت خود برکنار شد.

برلیناله: جعفر پناهی همچنان داور جشنواره است

دیتر کوسلیک، مدیر جشنواره فیلم برلین در آستانه برگزاری این جشنواره بار دیگر تاکید کرد جعفر پناهی فیلمساز ایرانی همچنان عضو هیات داوران شصت و یکمین برلینانه است.

جعفر پناهی که دو سال پیش به پاس ساخت فیلم «آفساید» برنده خرس طلایی بهترین کارگردانی برلیناله شد، بار دیگر مورد ستایش دیتر کوسلیک مدیر این جشنواره قرار گرفت.

دیتر کوسلیک در این گفت و گو اعلام کرد جعفر پناهی برای شرکت در جشنواره رسما دعوت شده است.

برگزارکنندگان جشنواره فیلم برلین بار دیگر از مسئولان و مقامات دولت ایران خواستند حق خروج از کشور را برای این فیلمساز جهانی به رسمیت شناسند تا او بتواند در کنار دیگر همکارانش به داوری پیرامون فیلم های راه یافته به بخش رقابتی برلیناله بپردازد.

برگزارکنندگان جشنواره جهانی فیلم برلین پیشنهاد جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد برای عضویت جمال شورجه به جای جعفر پناهی در هیات داوران شصت و یکمین دوره این جشنواره را بی پاسخ گذاشته و بار دیگر از دولت ایران خواستند به تعهدات بین المللی اش عمل کرده و حق آزادی مسافرت برای پناهی را رعایت کند.

دیتر کوسلیک مدیر برلیناله افزود: ما از هر موقعیتی برای اعتراض به حکم شش سال زندان و بیست سال محرومیت وی از کارهای هنری و اجتماعی اش استفاده خواهیم کرد.

بنا به مصوبات نهاد یونسکو، پاسدار میراث فرهنگی و هنری جهان، دولت های عضو سازمان ملل متحد موظف اند همه امکانات و تسهیلات لازم برای خروج آزادانه فیلمسازان یا گزارشگران سینمایی در جشنواره های فیلم جهان را فراهم آورند.

رئیس بیمارستان دامپزشکی: شیرهای باغ ارم بیمار نبودند، بیهوده کشته شدند

دکتر پیام محبی، رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران با اشاره به دلایل مسئولان سازمان محیط زیست کشور مبنی بر کشتن ۹ شیر باغ ارم گفت، شیرها بیمار نبودند، مسئولان بیهوده شیرها را کشتند.

دکتر پیام محبی رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران در گفتگو با سایت فردا افزود: مشمشه بیماری مشترك بین انسان و حیواناتی مانند سگ، گربه، خر، گوره خر، الاغ است كه قاعدتا می تواند همه این موجودات را آلوده كند اما ما هنوز به مورد خاصی كه حیوانی آلوده به این بیماری باشد و به بیمارستان دامپزشكی مراجعه كرده باشد بر نخورده ایم. به همین دلیل نمی توانیم صد در صد بگوییم كه این بیماری در بین حیواناتی كه در سطح شهر می گردند وجود ندارد.البته باید این را هم بگویم كه این بیماری جدیدی مثل آنفولانزای خوكی و .. نیست بلكه این بیماری بومی ایران بوده است .

رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران افزود : متاسفانه كسی به این موضوع اشاره نكرده كه الاغ آلوده ای كه همه این حیوانات را آلوده كرده از كجا آورده شده است؟ چرا كسی به منبع تامین این الاغ های آلوده توجه نكرده است؟ اینكه با چه وسیله ای این الاغ ها حمل شده اند و در حال حاضر این وسیله نقلیه كه ناقل این بیماری است كجاست؟ به دلیل اینكه این وسیله نقلیه آلوده شده است.

به گفته محبی تمامی افرادی كه در تهران زندگی می كنند در معرض خطرقرار دارند چون این بیماری از طریق بزاق و هوا هم قابل انتقال است و افراد در اثر این آلودگی ها و تماس با حیوان ناقل مبتلا می شوند.

وی در خصوص كشته شدن عمدی ۹ قلاده شیرباغ وحش تهران نیز گفت: برخی افراد غیر كارشناس از روی بی اطلاعی گفته بودند كه این ۹ قلاده شیر به بیماری مشمشه مبتلا شده اند در نتیجه باید كشته شوند تا دیگر حیوانات را آلوده نكنند؛ اما باید به این آقایان گفت كه بیماری هیچ كدام از این شیرها تایید نشده بود و نباید آن ها كشته می شدند.

رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران تأکید کرد : دكتر باغ وحش هم براین عقیده بوده است كه این بیماری برای آنان هم مسجل نشده بود و وزارت بهداشت ، سازمان دامپزشكی و سازمان محیط زیست طی جلسه ای خود این تصمیم را گرفتند و شیران را كشتند.

هفته گذشته نیز کمیسیون محیط زیست مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، زیر نظر دولت محمود احمدی نژاد را مقصر شماره یک کشتار ببر سیبری و شیرهای باغ ارم اعلام کرد. با این همه رئیس و دیگر مقامات مسئول سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اهمال در این فاجعه زیست محیطی نه برکنار شده و نه از مقام خود کناره گیری کرده اند.

موزه های مصر در خطر ویرانی

ذاهی حواس، مدیر کل باستان شناسی مصر شامگاه شنبه به رسانه ها گفت: گرچه موزه ها و سامانه های باستانی مصر از جمله اهرام تحت حفاظت کامل نیروهای ارتش قرار دارند و خطر ویرانگری متوجه این سازه ها نیست؛ اما وی تایید کرد ساختمان موزه مصر واقع در میدان آزادی قاهره به دلیل همجواری با ساختمان دفتر حزب حاکم در معرض خطر جدی قرار دارد.

این سخنان از پی حمله تظاهرکنندگان ناخشنود از سیاست های دولت حسنی مبارک به ساختمان دفتر حزب حاکم در میدان آزادی صورت گرفت. حمله ای که منجر به آتش کشیده شدن ساختمان چندطبقه دفتر حزب حاکم شد. موزه مشهور مصر همجوار این ساختمان است.

ذاهی حواس مدیر کل اداره باستان شناسی مصر در این گفتگو مدعی شد، غارتگران روز شنبه به موزه مشهور مصر در میدان آزادی قاهره نیز حمله ور شدند و پیش از آن که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شوند، سر دو مومیایی واقع در این موزه را قطع کرده و به ده قطعه کوچک اشیای باستانی نیز آسیب جدی وارد کردند.

مدیر اداره باستان شناسی مصر گفت خطر بزرگتر برای موزه مشهور مصر در قاهره همجواریش با ساختمان دفتر حزب حاکم است که به نشانه ناخشنودی از سیاستهای حسنی مبارک از سوی تظاهرکنندگان به آتش کشیده شده و همچنان گرفتار شعله های آتش است.

ذاهی حواس افزود: اگر ساختمان به آتش کشیده شده دفتر حزب حاکم فروریزد، خطر ویرانی کامل موزه مصر وجود دارد.

ذاهی حواس، مدیر کل اداره باستان شناسی مصر می گوید این موزه محل نگهداری ماسک طلایی توتان خامون پادشاه مشهور مصر است که سالیانه میلیون ها بازدیدکننده داخلی و خارجی دارد. همچنین هزاران شیئی باستانی از جمله تندیس ها، سردیس ها و زیورآلات با پیشینه ای چندین هزارساله را در خود جای داده است.

همزمان با این رویدادها نیروهای ارتش از بیم ویرانگری، اهرام ثلاثه را بسته و بازدید جهانگردان از این بناها را متوقف کرده اند.

یک باستان شناس آمریکایی که در این سامانه باستانی مصر کار می کند، گفت: شایعاتی مبنی بر برنامه ریزی برای حمله به سامانه های باستانی اهرام ثلاثه تدارک دیده شده است.

شارون هربرت مدیر موزه کلسی در دانشگاه میشگان آمریکا که محل نگهداری شماری از اشیای مصر باستان است، گفت غارت یا ویرانی موزه های مصر یک فاجعه بزرگ خواهد بود؛ زیرا این آثار باستانی که نمی توان بهایی برایشان تعیین کرد، میراث فرهنگی همه بشریت اند.

دولت مصر همچنان در راه به بند کشیدن اندیشه مردم گام بر می دارد

پس از آن که بامداد روز یکشنبه دهم بهمن ماه اعلام شد که دفتر مرکزی شبکه تلویزیونی الجزیره در قاهره بسته شده و اعتبار نامه خبرنگاران این شبکه نیز در سراسر مصر ملغی شده است، یکی از سخنگویان شبکه تلویزیونی الجزیره گفت بستن آن شبکه حمله مستقیم به آزادی بیان شمرده می شود و رساندن صدا و خواست مردم مصر ضروری است. رساندن صدای مردم مصر مسئله ای حیاتی است، این که صدای آزادی خواهانه آنان بتواند همچنان در سراسر جهان شنیده شود.

این شبکه همچنین اعلام کرد که همچنان به پوشش مستقیم خبری خود از آنچه در مصر می گذرد؛ ادامه خواهد داد.

پرزیدنت اوباما در سخنرانی ویژه ای که بهمین مناسبت جمعه شب ( هشتم بهمن ماه) از کاخ سفید ایراد کرد، از دولت مصر خواست که اقداماتی را که علیه دسترسی مردم آن کشور به اینترنت یا تلفن همراه انجام داده است؛ به حال اول باز گرداند. پرزیدنت اوباما گفت این ها شبکه های اجتماعی هستند و نقشی اساسی برای ارتباط مردم با یکدیگر در قرن بیست و یکم ایفا می کنند.

روز جمعه هشتم بهمن شاهدین  عینی گفته بودند که ساعاتی پس از نیمروز، ماًمورین پلیس مصر با تانک در برابر دفاتر الجزیره در مناطق مختلف موضع گرفته و مانع از نزدیک شدن تظاهر کنندگان به آن دفاتر شده اند.

شبکه خبری الجزیره که دفتر بسیار بزرگی در قاهره دارد و خبرنگاران آن در سراسر مصر به کار خبری اشتغال دارند، شبکه ای است که در چند روز گذشته و پس از شروع نا آرامی ها و مخالفت های خود جوش مردم در مخالفت با حسنی مبارک و حکومت ٣٠ ساله وی در مصر پوشش کامل مستقیم خبری داشته است؛ پوششی که با وجود مشکلات متعدد فنی انجام شده است.

این در حالی است که هر چند مقامات مصری استفاده از تلفن همراه را آزاد کردند، اما عملاً می خواهند از رسانده شدن صدای مردم به دنیای خارج جلوگیری کنند.

دولت مصر بر خلاف ماهواره هات برد، بر روی ماهواره نیل ست کاملاً کنترل دارد و به همین جهت در حوالی ظهر روز یکشنبه دهم بهمن دیگر الجزیره از ماهواره نیل ست دیده نشد و در نتیجه بخش عربی رسانه الجزیره در مصر و در بخشی از تونس، ترکیه و الجزیره نیز قطع شد.

اکنون این شبکه را می توان تنها در روی ماهواره هات برد مشاهده کرد. مقامات مصری برای قطع دسترسی به ماهواره نیل ست نیازی به استفاده از تکنولوژی ویژه ای ندارند بلکه همانطور که در باره قطع اینترنت عمل کردند، در این مورد نیز اقدام کرده اند.

مصر همچنان در نا آرامی بسر می برد، نا آرامی هائی که در آن ده ها نفر کشته و هزارها نفر زخمی شده اند. روز یکشنبه ششمین روزی است که مردم مصر در حال برگزاری تظاهرات گسترده خود علیه حسنی مبارک و رژیم وی هستند. آخرین خبرها حاکی از آنست که روز یکشنبه، دهم بهمن ٢جت جنگنده نیز در ارتفاعی کم بر آسمان قاهره در حال پرواز بوده اند.

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از جيمی دلشاد (شهردار بورلی هيلز) با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q10@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای شاهين نجفی به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

زنگ ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

پيچ در پيچ
http://peechdarpeech.blogspot.com

روزنگار
http://sigarchi.net/roznegar

ماهواره های صدای آمريکا

Arabsat/Eurobird 8 (25.5 Deg East)

Downlink Frequency: 11,585 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 27.500 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 175

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 26.5 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ankbut@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر